ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Пасхальне печиво & laquo; Зайчики & raquo; & Mdash; & nbsp; один з найпопулярніших видів випічки на святковий стіл на честь Світлого неділі Христового в багатьох західних країнах. Згідно з легендою, ці звірята супроводжували Еостру & mdash; язичницьку богиню ранкової зорі і родючості. А пізніше чудо-зайчик був оспіваний в казці для дітей: там цей вухатий & laquo; чарівник & raquo; ніс шоколадні яйця і ховав їх в нірці напередодні паски. Ну а вранці малюки, які, зрозуміло, добре себе вели, знаходили ці дари в саду і дякували звірка. З тих пір на Пасха у багатьох західних країнах готують печиво & laquo; Зайчики & raquo; & Mdash; смачне і дуже симпатичне. & nbsp;
& nbsp;

 ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Інгредієнти

  • жовтки яєчні – 2 шт.
  • білок яєчний – 1 шт.
  • цукор – 125 г
  • сушена вишня або родзинки – 75 г
  • цедра 1 апельсина
  • масло вершкове – 60 г
  • борошно – 200 г
  • кориця мелена – 1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготувати тісто пасхального печива. Для цього збити вершкове масло з цукром до отримання маси світло-жовтого кольору. Продовжуючи збивати, додати жовтки. Крок 2

ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Додати в отриману жовткову масу подрібнену апельсинову цедру, ретельно перемішати кулінарної лопаткою. Можна також влити трохи свіжого апельсинового соку. Крок 3

ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Вишню для пасхального печива ретельно промити гарячою водою. Розрізати кожну ягоду навпіл і додати в приготовлену раніше суміш. Ретельно перемішати кулінарної лопаткою. Крок 4

ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Борошно для тесту пасхального печива просіяти через дрібне сито в більшу миску. Додати мелену корицю. Ретельно перемішати. Додати в приготовану раніше масу. Крок 5

ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

Вимісити однорідне еластичне тісто пасхального печива. Воно має набути гладку однорідну консистенцію. Залиште тісто на 30 хвилин під плівкою при кімнатній температурі. Крок 6

ПАСХАЛЬНЕ ПЕЧИВО ЗАЙЧИКИ

На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою кулінарних виїмок вирізати з тіста зайчиків. Розігріти духовку до 180 ° С. Деко змастити маслом. Помістити печиво на деко, змастити білком. Випікати 15 хв., До золотистого кольору. Корисна порада

В таке печиво можна увіткнути тонкі дерев'яні шпажки перед тим, як відправляти в духовку. Це дозволить помістити готових & laquo; зайчиків & raquo; в мисочки з пророслої травою і в такому вигляді подати на великодній стіл.

До речі

Якщо тісто для пасхального печива вийшло не еластичним, а розсипчастим, в нього можна додати столову ложку сметани, молока або навіть просто холодної води. < br /> & nbsp;

0/5 (0 Reviews)