Український великодній пиріг являє собою основу з пісочного тіста, соковиту сирну начинку і щедру порцію цукатів, горіхів або сухофруктів. У сосдней Польщі такі пироги називають мазурек.
Інгредієнти
- 120 г борошна
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 1 ст.л.
- 25 г меленого мигдалю
- вода холодна – 2 ст. л.
Для начинки:
- 120 г вершкового масла
- цукор – 150 г
- яйце велике – 3 шт.
- борошно – 1 ст.л.
- сир – 400 г
- пудра цукрова – 1 ст. л.
- 70 г в'яленої вишні
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Борошно просіяти, потім розтерти з маслом до утворення крихт, додати цукор і мелений мигдаль. Влити воду. Замісити тісто, перекласти його на присипану борошном поверхню і вимішувати 30-40 сек. Скачати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв. Крок 2
Розігріти духовку до 200 ° С . Тісто розкачати в коло, викласти в невисоку форму для випічки; краю підрізати. Тісто проколоти в декількох місцях виделкою. Крок 3
Покласти зверху лист пергаменту, насипати суху квасолю. Поставити форму в духовку, випікати 12 хв. Вийняти форму з духовки, квасоля видалити, дати основі пирога охолонути. Температуру духовки зменшити до 150 ° С. Крок 4
< b> Приготувати начинку. Масло збити з цукром, додати 1 яйце і борошно, перемішати. Сир розтерти, додати яйця, що залишилися і перемішати. З'єднати обидві маси і ретельно перемішати. Крок 5
Перекласти начинку в форму поверх основи. Крок 6
Вишню промити, додати в пиріг. Повернути форму з пирогом в духовку і випікати 1 год 15 хв. Потім вимкнути духовку і відкрити дверцята. Дати пирогу охолонути прямо в духовці. Готовий пиріг посипати зверху цукровою пудрою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!