УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Український великодній пиріг являє собою основу з пісочного тіста, соковиту сирну начинку і щедру порцію цукатів, горіхів або сухофруктів. У сосдней Польщі такі пироги називають мазурек.

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • 120 г борошна
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 1 ст.л.
  • 25 г меленого мигдалю
  • вода холодна – 2 ст. л.

Для начинки:

  • 120 г вершкового масла
  • цукор – 150 г
  • яйце велике – 3 шт.
  • борошно – 1 ст.л.
  • сир – 400 г
  • пудра цукрова – 1 ст. л.
  • 70 г в'яленої вишні

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Борошно просіяти, потім розтерти з маслом до утворення крихт, додати цукор і мелений мигдаль. Влити воду. Замісити тісто, перекласти його на присипану борошном поверхню і вимішувати 30-40 сек. Скачати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв. Крок 2

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Розігріти духовку до 200 ° С . Тісто розкачати в коло, викласти в невисоку форму для випічки; краю підрізати. Тісто проколоти в декількох місцях виделкою. Крок 3

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Покласти зверху лист пергаменту, насипати суху квасолю. Поставити форму в духовку, випікати 12 хв. Вийняти форму з духовки, квасоля видалити, дати основі пирога охолонути. Температуру духовки зменшити до 150 ° С. Крок 4

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

< b> Приготувати начинку. Масло збити з цукром, додати 1 яйце і борошно, перемішати. Сир розтерти, додати яйця, що залишилися і перемішати. З'єднати обидві маси і ретельно перемішати. Крок 5

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Перекласти начинку в форму поверх основи. Крок 6

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Вишню промити, додати в пиріг. Повернути форму з пирогом в духовку і випікати 1 год 15 хв. Потім вимкнути духовку і відкрити дверцята. Дати пирогу охолонути прямо в духовці. Готовий пиріг посипати зверху цукровою пудрою.

0/5 (0 Reviews)