ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Ідея приготувати паску своїми руками багатьом здається дуже спокусливою. Однак як тільки справа доходить хоча б до вивчення рецепта, рішучість починає танути на очах. З перших рядків стає зрозуміло, що на створення цієї випічки у вас піде півдня, та й питань щодо процесу у новачка виникає в надлишку. Ми вирішили виправити це непорозуміння і постаралися розписати рецепт максимально докладно, щоб кожен крок був доступний розумінню кожного. Скористайтеся цим керівництвом до дії, і тоді в день Світлого неділі Христового на вашому столі з'явиться дійсно смачний паску, гідний щирого захоплення!

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Інгредієнти

  • кишмиш – 200 г
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • яйця – 8 шт.
  • сухі дріжджі – 30 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 350 г
  • сіль – 0,75 ч. л.
  • молоко – 3 склянки
  • зерна кардамону – 5 шт.
  • корінь імбиру – 1 см
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • сметана – 0,75 склянки
  • цукрова пудра – 0,5 склянки
  • очищений мигдаль – 100 г
  • лікер Амаретто – 3 ст. л.
  • борошно – 1,5 кг
  • цукор – 1,5 склянки
  • шафран – 0,25 ч. Л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p> ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Приготувати своїми руками тісто для паски. Розчинити дріжджі в половині склянки теплої води і залишити на 20 хв., Поки суміш не запіниться. Борошно просіяти. Для опари помістити у велику миску 0,5 склянки цукру, половину розтопленого вершкового масла, 500 г борошна і сіль. Влити тепле молоко і дріжджі. Все добре перемішати і поставити в тепле місце на 1,5-2 год. Крок 2

Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки протерти через сито і збити з 0,5 склянки цукру і ванільним цукром. 1 білок відкласти, інші збити в піну з цукром, що залишився. Коли опара підійде, додати в каструлю жовтки, білки, сметану, що залишився розтоплене масло і лікер «Амаретто». Поступово, добре вимішуючи, додати борошно, що залишилося. Повернути в тепле місце ще на 1,5-2 ч. За цей час тісто потрібно 1-2 рази обмять. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Ізюм для тесту паски промити і обсушити. Горіхи порубати. Корінь імбиру очистити і дрібно нарізати. Шафран замочити в 1 ст. л. окропу на 5 хв. Кардамон потовкти. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

З'єднати тісто з родзинками, горіхами і підготовленими прянощами. Ретельно перемішати. Слідкуйте, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму тіста. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Розкласти тісто в змащені маслом 2 форми для пасок, заповнивши їх на 2/3, і дати підійти протягом 30 хв. Помістити в розігріту до 200 ° С духовку і випікати 35-40 хв. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ СВОЇМИ РУКАМИ

Приготувати своїми руками глазур. Розтерти цукрову пудру з соком лимона і відкладеним білком до однорідної густої маси. Полити остиглі паски глазур'ю. Можна прикрасити цукатами, горіхами або свіжими ягодами. Корисна порада

Якщо вам не дуже подобається ідея використання декількох видів прянощів для тесту паски, як пропонуємо ми, додайте більш традиційні, наприклад, ванільний цукор або мелену корицю.

До речі

Щоб тісто паски піднімалося відповідно з вказівками рецепта, пам'ятайте, що ідеальна температура в приміщенні, де відбувається расстойка, повинна становити не менше 25 & ndash; 30 & deg; с.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)