ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Багато з тих, хто готував з цього великоднього рецепту, стверджують, що паску виходить легкий, в міру солодкий, а найголовніше – дуже смачний!

Інгредієнти

    • 150 г суміші темного і світлого родзинок
    • 100 г в’яленої журавлини
    • 150 мл темного рому або портвейну
    • 300 мл молока
    • 40 г свіжих дріжджів
    • 700-850 г борошна плюс ще трохи для обвалювання сухофруктів
    • 200 г вершкового масла плюс ще трохи для змащування
    • 100 мл вершків жирністю 35%
    • 7 жовтків
    • 2 яйця
    • 180 г коричневого цукру
    • 2 ст. л. ванільного цукру
    • 0,5 ч. Л. солі

 

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Ізюм та журавлину залийте алкоголем і залиште на 2 ч. У 150 мл теплого молока всипте дріжджі, розтерті з 100 г борошна, перемішайте. Накрийте і поставте в тепле місце на 1 год. Додайте в опару ще 150 мл теплого молока і 100 г просіяного борошна, ретельно перемішайте і поставте опару в тепле місце на 1 год. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

борошно, що залишилося просійте гіркою на стіл, зробіть поглиблення в центрі і влийте розтоплене вершкове масло і вершки. Додайте жовтки і яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимісити руками до еластичності, мінімум 15 хв. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Відкиньте сухофрукти на сито, дайте стекти всій не вбереться рідини. Розподіліть сухофрукти по аркушу паперу для випічки, присипте борошном і гарненько обваляйте їх в ній. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Тісто змішайте з ромом і з опарою, ретельно вимісити. Якщо тісто вийде дуже крутим, додайте ще трохи теплої води в процесі замісу – воно повинно вийти м’яким, ніжним і легко відставати від рук. Додайте в тісто родзинки і журавлину, ще раз добре вимісити, щоб сухофрукти розподілилися рівномірно. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Дві великі глибокі круглі форми діаметром 20 см або 6 форм діаметром 10 см змастіть маслом, заповніть тестом менш ніж на половину обсягу, накрийте рушником і залиште в теплому місці приблизно на 2 год (тісто має збільшитися в об’ємі в 2 рази). Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З ЖУРАВЛИНОЮ

Випікайте в розігрітій до 220 ° С духовці 10 хв., зменшіть температуру до 170 ° С і печіть великі паски ще 30-35 хв., а маленькі 20-25 хв., поки скоринка не стане коричневою. Остуджують, уклавши паски на бік на застелену рушником подушку.

0/5 (0 Reviews)