ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

За цим рецептом травня мама вже більше 10 років пече паски на Пасха. Вони виходять смачними і ароматними. І ось я перейняла у неї цю звичку і випікаю за цим рецептом вже 3й раз і завжди виходить добре. Рецепт розрахований на велику порцію пасок.

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно 1 кг
  • молоко 325 мл
  • яйця 6 шт.
  • вершкове масло 300 г
  • цукор 400 г
  • дріжджі пресовані 50 г
  • родзинки 150 г
  • сіль 1 ч. л.
  • ванільний цукор 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Готуємо всі інгредієнти. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

У теплому молоці розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 500 г просіяного борошна. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Ретельно перемішуємо тісто, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце. Нехай тісто підніметься (у мене це зайняло приблизно 2 години). Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

цукор, сіль, яєчні жовтки, вершкове масло і ванільний цукор збиваємо до однорідної маси. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Додаємо цю суміш в піднялося тісто і перемішуємо до однорідності. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

потім збиваємо білки і додаємо в тісто, перемішуємо і додаємо поступово борошно. Крок 7

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Вимішуємо тісто хвилин 10-20. Закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце. Чекаємо коли воно підніметься. Крок 8

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

як тільки тісто підніметься можна додаємо ізюм і вимішуємо тісто. Крок 9

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Готуємо формочки для пасок і викладаємо тісто (одна порція тесту приблизно трохи менше пів формочки). Накрити рушником і почекати, поки підніметься тісто. Тим часом включити духовку на 180 градусів. Крок 10

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Випікати паску до золотистої скоринки (приблизно 30 хв.). Виймаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Крок 11

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ за маминим рецептом

Збиті білки з цукром наносити на теплий (не гарячою) паску і прикрашати на свій смак.

0/5 (0 Reviews)