Паски в хлібопічку: яєчна шкаралупа і паперова форма

За цим рецептом готую паски вже кілька років і як тільки не пекла: і в шкарлупках, і в формочках, і в хлібопічці! Результат завжди чудовий – паски повітряні, ароматні і дуже смачні. А головне, рецепт дуже простий і бюджетний. Прикрашаю завжди по-різному: і глазур’ю, і кокосовою стружкою, і різними зірочками та кульками, укладаючи їх на попередньо змащену медом поверхню паски.

ПАСКИ в хлібопічку, яєчна шкаралупа І ПАПЕРОВИХ ФОРМАХ

ПАСКИ в хлібопічку, яєчна шкаралупа І ПАПЕРОВИХ ФОРМАХ

Інгредієнти

  • борошно 360 г
  • молоко 200 мл
  • масло вершкове 60 г
  • яйце 1 шт.
  • цукор 150 г
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • дріжджі сухі 1,5 ч. л.
  • родзинки, курага 80 г
  • коньяк 2 ст. л.
  • цукрова пудра для подачі до смаку
  • глазур або мед для подачі до смаку
  • кокосова стружка або інші прикраси до смаку
  • ванільний цукор 2 ч. л.
  • кардамон, мускатний горіх, куркума 1,5 ч. л.

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 ПАСКИ в хлібопічку, яєчна шкаралупа І ПАПЕРОВИХ ФОРМАХ

Для паски в хлібопічці: тепле молоко, з’єднуємо з розм’якшеним вершковим маслом, яйцем і поміщаємо в відерце хлібопічки. Далі додаємо просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор, дріжджі і спеції. Включаємо режим “Основний”, скоринка світла, вага 750 г. Після звукового сигналу додаємо подрібнену курагу, родзинки. Готову паску охолоджуємо на решітці, уклавши боком. Прикрашаємо глазур’ю, кокосовою стружкою, цукатами та іншими прикрасами.

Крок 2

ПАСКИ У хлібопічки, яєчна шкаралупа І ПАПЕРОВИХ ФОРМАХ

Для пасок в духовці тісто готуємо теж в хлібопічці на режимі “Тісто”: змішуємо всі інгредієнти в теплому вигляді в тій же послідовності і чекаємо закінчення програми. Можна просто замісити тісто на будь-якому режимі або вручну, і залишити на 1,5-2 години в теплому місці (можна в відерці хлібопічки). Тісто виходить дуже ніжне і повітряне!

Крок 3

ПАСКИ У хлібопічки, яєчна шкаралупа І ПАПЕРОВИХ фОРМАХ

Готове тісто розкладаємо по формах. Сьогодні у мене паперові форми різних розмірів, які попередньо зсередини змащуємо маслом. Тісто укладаємо до половини форми або трохи вище. Точно так же укладаємо тісто в яєчні шкарлупки. Робимо расстойку 20 хвилин і відправляємо в розігріту до 180 * С духовку на 35-40 хвилин.

Крок 4

ПАСКИ У хлібопічки, яєчна шкаралупа і ПАПЕРОВИХ ФОРМАХ

Готові паски оформляємо прикрасами і свята.

0/5 (0 Reviews)