Плов з куркою

& nbsp; Кожне зернятко білосніжного рису & ndash; справжня коштовність, здатна зробити будь-яку страву урочистим. Наприклад, плов з куркою. Здавалося б, інгредієнти найпростіші, але при правильному підході вийде таке смачне блюдо, яке запросто можна поставити на святковий стіл.

 Плов з куркою

Інгредієнти

  • 1 кг среднезерного рису для плову від« Містраль »
  • 1,2 кг курячих стегенець
  • 150 г курячого жиру або 100 г топленого масла
  • по 1 кг моркви і цибулі
  • 3-4 головки часнику
  • 3,5 ст. л. суміші спецій (зіра, барбарис, червоний перець)
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Замочіть рис в 3 л холодної води на 1 ч. Наріжте курку великими шматками. Жир подрібніть. Лук наріжте середніми пір'ям, морква – брусочками довжиною 4 см. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння. Крок 2 Покладіть жир в казан і витопите на середньому вогні до шкварок, видаліть їх. Покладіть в жир м'ясо порціями і обсмажте до рум'яної скоринки. Вийміть м'ясо на тарілку. Крок 3 Покладіть в казан лук, смажте на максимальному вогні, помішуючи, 10 хв. Додайте моркву, смажте, помішуючи, 10 хв. Додайте половину спецій, влийте 1,5 л холодної води, доведіть до кипіння, покладіть м'ясо, варіть без кришки 20 хв. Щедро посоліть. Крок 4 Злийте з рису воду і викладіть рис в казан, не перемішуючи з м'ясом і овочами, розрівняйте. Крок 5 Влийте ще трохи окропу через шумовку – він повинен трохи прикрити рис. Посипте спеціями, на самому сильному вогні доведіть до кипіння. Утопите в рисі головки часнику. Крок 6 Закрийте казан кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму, млоїте плов 30 хв. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру, настоюйте 30-40 хв. Подавайте гарячим.

0/5 (0 Reviews)