З цього великоднього рецепту паски готували мої прабабуся, бабуся, а тепер і мама. Напередодні Великодня вона спить уривками і встає, щоб переконатися, що тісто піднімається. У величезній каструлі йде життя, тісто дихає немов людина, що робить велику роботу, і видає звуки: пуффф-пуффф & hellip; Немов підросла дитина, воно намагається покинути свою тісну колиска.
Чому паски виходять такими смачними? У них тепло маминих рук, її хвилювання і бажання догодити близьким, її любов!
Душа, руки і віра & ndash; ось, три складові паски!
Інгредієнти
- 2 лимона
- 500 г цукру
- спеції за смаком (бадьян, кориця, кардамон, запашний перець, цедра, ваніль і тд.)
- 3 чашки борошна (обсяг чашки 240 мл)
- 3 яйця кімнатної температури
- 1/4 чашки води
- 1/4 чашки молока
- 12г активних сухих дріжджів (можна з ваніллю)
- 76г вершкового масла
- 1/2 чашки цукру
- 1 апельсин, цедра і сік
- 1/2 ч.л. солі
- ½ чашки світлого родзинок
- ½ чашки темного родзинок
- 1/2 чашки цукатів з вишні
- ванільна есенція або ванілін
- 50 г борошна на обминання
- 50 г борошна для підготовки сухофруктів
< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте сироп. Сік 2 лимонів змішайте з 500 г цукру і спеціями на ваш смак (запашний перець, бадьян, гвоздика, кориця, цедра, ваніль) або ж залишаємо без спецій. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15 хвилин або до медового кольору. Апельсиновий сік трохи Уваров. Залийте сиропом і апельсиновим соком родзинки і вишню. Процідіть і обваляйте родзинки і вишню в борошні. Крок 2 Приготуйте опару. Молоко змішайте з водою, підігрійте до 43 С. Вмішайте дріжджі, ¼ чашки цукру, 4 ст.л. муки. Закрийте плівкою і залиште на 30-40 хвилин до збільшення в об'ємі в 2 рази. Крок 3 В чаші планетарного міксера (насадка гак) змішайте яйця, цукор, ванільну есенцію, ванілін і цедру, 30 секунд. Крок 4 Перекладіть в чашу міксера опару, додайте борошно, що залишилося, масло, сухофрукти і вимішують 5 хв. Перекладіть тестів миску, змащену маслом, закрийте плівкою і залиште на 4 години до збільшення обсягу в 2-3 рази. Крок 5 Перекладіть тісто з миски, злегка обомніте з борошном і перекладіть у форми. Тісто має займати приблизно 3/8 форми. Зверху зробіть хрестоподібний розріз. Крок 6 Загорніть форми в плівку і залиште расстаіваться на 2-3 години, до збільшення обсягу в 2 рази. Іноді доводиться чекати трохи менше або трохи довше. Крок 7 Змастіть поверхню пасок невеликою кількістю суміші з яйця і молока, при цьому не придавлюючи тісто. Крок 8 Розігрійте духовку до 178 С, без конвекції. Випікайте паски 35-40 хвилин, потім знизьте температуру духовки до 160 С і випікайте 10 хв. Потім випікайте 7 хв. при 150 С і 5 хв. при 140 С. Перевірте паску на готовність: спагетті, вставлена в центр паски, повинна залишитися сухою. Дістаньте паски з духовки і остудіть 10 хв в формі, потім вийміть з форми і оберніть рушником. Залиште в такому вигляді відпочити 30-50 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!