ПРОСТИЙ ТИРАМИСУ

Щоб приготувати простий тірамісу, вам не потрібно ніяких надприродних кулінарних умінь і навичок: він дійсно дуже легкий у виконанні. Між іншим, самі італійці роблять десерт за таким рецептом! Справедливості заради зазначимо, що існує й інший варіант тірамісу, який використовують і шеф-кухаря, і деякі господині. В основі крему десерту & ndash; солодкий соус дзабальоне, який вариться на гарячій водяній бані з жовтків, цукру і солодкого білого вина. Потім маса при постійному збиванні охолоджується на льоду і лише потім з'єднується з маскарпоне. Погодьтеся: хитромудро і не дуже швидко. А наш простий тірамісу тим і хороший, що не забирає у господині багато часу, але при цьому виходить дуже смачним і дозволяє здійснити віртуальну подорож в прекрасну Італію, не залишаючи меж квартири.
& nbsp;

< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/prostoj-tiramisu-aafdb9c.jpg" alt = "ПРОСТИЙ ТИРАМИСУ" />

Інгредієнти

  • питна вода – 150 мл
  • мелену каву – 2 ст. л.
  • лікер амаретто – 2 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • цукрова пудра – 100 г
  • маскарпоне – 200 г
  • бісквітне печиво – 100 г
  • какао-порошок – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте каву для просочування печива – основи тірамісу. Доведіть до кипіння воду. Всипте мелену каву і перемішайте. Знову доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Залиште на 5 хвилин, потім процідіть через 3 шари марлі. Додайте 1 ст. л. лікеру і перемішайте. Крок 2 Жовтки відокремте від білків, збийте міксером з цукровою пудрою і залишилися лікером до отримання світлої пишної маси. Поступово, не припиняючи збивання, додайте порціями весь маскарпоне. Крок 3 Білки збийте в окремій ємності до міцних піків. З'єднайте з приготовленою раніше масою з маскарпоне. Швидко збийте міксером. Крем для простого тірамісу готовий. Крок 4 Підготуйте широкі келихи для тірамісу. Розподіліть по ним шарами печиво, просочене кави з лікером (опускайте печиво в рідину і швидко виймайте), і крем. Крок 5 Верхній шар тірамісу посипте какао-порошком через дрібне сито. Приберіть десерт в холодильник мінімум на 2 години. Верх келихів можна прикрити харчовою плівкою. Корисна порада

Якщо вам не вдалося купити для тірамісу маскарпоне, візьміть дуже густу, жирну, некислу сметану або м'який жирний сир. Лікер амаретто цілком допустимо замінити хорошим кріплених вином.

До речі

Одна з версій появи тірамісу на світло є досить фривольної. Відповідно до неї, першими десерт стали готувати куртизанки для своїх клієнтів, так як він змушував чоловіків забувати про все і в повній мірі насолоджуватися товариством прекрасних дам.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)