Пиріг з апельсиново-сирною начинкою обов'язково стане головним блюдом на вашому новорічному столі. У ньому поєднуються всі умови новорічного рецепта – відмінний смак, прекрасний вид і обов'язковий атрибут Нового року – цитрусовий аромат.
Інгредієнти
Для апельсинової начинки:
- 2 апельсина
- 3-4 ст. л. цукру
Для заливки:
- 300 г сметани жирністю 20%
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. тертої апельсинової цедри
Для сирної начинки:
- 400 г жирного сиру
- 100 г цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 200 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 стакан цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, воно повинно стати зовсім м'яким. Збийте масло з & nbsp; цукром в & nbsp; легкий крем, потім додайте яйця і & nbsp; знову збийте. Крок 2
Просійте борошно, всипте в & nbsp; олійно-яєчну суміш і & nbsp; швидко замісіть тісто. Якщо тісто дуже м'яке, додайте ще трохи борошна. Чи не вимішують тісто довго, інакше воно стане грубим. Крок 3
Скачайте тісто в & nbsp; кулю, загорніть в & nbsp; плівку і & nbsp; приберіть в & nbsp; холодильник мінімум на 30 & nbsp; хв. Крок 4
Апельсини покладіть в & nbsp; миску і & nbsp; залийте окропом, залиште на 3 & nbsp; хв., Потім злийте воду. Повторіть цю операцію ще 2 & nbsp; рази, щоб видалити гіркоту. Крок 5
Наріжте апельсини разом з & nbsp; шкіркою, видаліть кісточки і & nbsp; подрібніть блендером. Крок 6
Перекладіть в & nbsp; сотейник, додайте 3-4 ст. л. цукру і & nbsp; поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і & nbsp; варіть 20 & nbsp; хв., Помішуючи. Начинка повинна трохи загуснути. Остудіть. Крок 7 Сир розітріть з & nbsp; ванільним екстрактом і & nbsp; цукром до однорідності. Сметану змішайте з & nbsp; яйцем і & nbsp; 100 & nbsp; г цукру. Крок 8
Розігрійте духовку до 180 ° С. Розкачайте тісто і & nbsp; перенесіть в форму для випічки (вам знадобиться кругла форма діаметром 30 см або прямокутна такого ж обсягу). Прокатайте качалкою по бортику, видаліть надлишки тесту. Крок 9
На дно тесту викладіть апельсинову начинку і розрівняйте, потім покладіть сирну. Крок 10
Залийте пиріг сметаною заливкою і посипте тертою апельсиновою цедрою. Крок 11
Поставте пиріг в & nbsp; розігріту духовку і & nbsp; печіть 40-45 хв. Дістаньте пиріг з духовки і & nbsp; повністю остудіть перед подачею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!