Цей пиріг & ndash; ідеальний приклад того, як можна наповал убити рідню і друзів своїми кулінарними талантами, не докладаючи особливих зусиль. Звичайно, якщо вдасться купити готове тісто.
Інгредієнти
- 300 г витяжного тіста філо
- 500 г фаршу з баранини
- 400 г нарізаних консервованих помідорів
- 350 г листя шпинату
- 1 велика цибулина
- 1 зубчик часнику
- жменю листя м'яти
- 1 ч. Л. тертого мускатного горіха
- 1 ст. л. сирих кунжутного насіння
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Дрібно наріжте цибулю. Обсмажте цибулю з фаршем, розбиваючи його лопаткою, до золотистого кольору на сковороді з антипригарним покриттям без жиру. Додайте помідори, подрібнений часник, м'яту, мускатний горіх, сіль і перець. Гасіть на повільному вогні, поки не випарується майже вся рідина, безперервно помішуючи.
Шпинат промити, обсушити, видаліть стебла. Листя тушкуйте на середньому вогні до м'якості, 2 хв.
Кожен лист тесту філо змастіть оливковою олією. Крок 2
покладіть листи один на одного в круглу форму з роз'ємним бортом діаметром 23 см. тісто має сильно свешиваться по краях.
на тісто покладіть спочатку м'ясну начинку, а потім листя шпинату. Крок 3
Краї тесту підійміть, накрийте ними пиріг і защіпніте. Змастіть пиріг оливковою олією і посипте кунжутом. Випікайте 25-30 хвилин при температурі 200 ° С. Подавайте гарячим.
Рада гастроному
Влітку замість консервованих можна взяти 450 г свіжих помідорів, очищених від шкірки. Начинку і шпинат можна викласти на 2/3 поверхні підготовленого тесту, скачати в рулет і спекти. А замість фило можна купити бездріжджове листкове і тонко його розкачати. Змащувати листкове тісто маслом зсередини не потрібно.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!