ПИРІГ З баранини

Цей пиріг дуже любить вся наша сім'я! Ми його готуємо на пісочно-дріжджовому тесті. Приготування такого тесту не вимагає ніяких особливих навичок і при цьому воно виходить неймовірно смачним і ніжним.
Муніра і Вадим Курганова

 ПИРІГ З баранини

Інгредієнти

  • 400 г м'якоті баранини (лопатка або задня нога)
  • 150 г цибулі
  • 150 г картоплі
  • оливкова олія
  • зіра
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1 яйце для змащування

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла
  • 320 г борошна
  • 70 мл молока
  • по 0,5 ч. л. сухих дріжджів і солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для тесту дріжджі розведіть в молоці. Холодне масло наріжте невеликими кубиками і порубати з борошном в комбайні або розітріть руками до стану крихти. Додайте сіль і молоко з дріжджами, швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на 2-3 ч. Крок 2

ПИРІГ З баранини

Для начинки м'ясо зачистити від сухожиль і наріжте кубиками зі стороною 1 см. Цибулю очистіть і дрібно порубати. Крок 3 Картопля очистіть і наріжте кубиками трохи дрібніше, ніж м'ясо. Відразу ж бланшуйте картоплю в киплячій підсоленій воді 3-4 хв., Відкиньте на друшляк, остудіть. Крок 4 В мисці змішайте баранину, цибулю і картоплю. Приправте зирой за смаком, посоліть і поперчіть. Якщо баранчик був нежирний, додайте пару столових ложок оливкової олії. Ретельно перемішайте. Крок 5

ПИРІГ З баранини

Розігрійте духовку до 160 ° С в режимі конвекції. Розділіть тісто на 2/3 і 1/3. Розкачайте більшу частину в круглий пласт товщиною 4-5 мм і викладіть його в форму, змащену маслом. Рівномірно розподіліть начинку. Розкачайте другий пласт трохи тонше основи і закрийте їм пиріг, защіпнув краю. Крок 6

ПИРІГ З баранини

Змастіть поверхню пирога збитим яйцем і випікайте 50-55 хв. Якщо поверхню пирога запече завчасно, зменшіть температуру до 150 ° С і продовжуйте піч. Готовий пиріг вийміть з духовки і дайте йому охолонути в формі, 10-15 хв., Потім акуратно перекладіть на дошку і подавайте.

0/5 (0 Reviews)