РОСТБІФ, ПРИГОТОВЛЕНИЙ низькотемпературних СПОСОБОМ

Останнім часом ростбіф прийнято запікати при низькій температурі. Це довгий процес, але м'ясо виходить соковитим і м'яким. На жаль, при температурі духовки 110 С на м'ясі не утворюється апетитна ароматна кірочка, але цей недолік легко виправити, обсмажити м'ясо перед запіканням. Покладіть під ростбіф овочі: цибуля, морква, зовнішні лусочки фенхеля, некрасиві частини черешкові селери, розрізану навпіл головку часнику. & Nbsp;

 РОСТБІФ, ПРИГОТОВЛЕНИЙ низькотемпературних СПОСОБОМ

 РОСТБІФ, ПРИГОТОВЛЕНИЙ низькотемпературних СПОСОБОМ

Інгредієнти

  • 4.5 кг яловичини для ростбіфу (філейний або тонкий край) на кістки
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • сіль і перець
  • 2 цибулини
  • 2 цибулини
  • 3 черешки селери
  • 2 невеликих моркви
  • 5 пагонів чебрецю (бажано)
  • 2 головки часнику
  • 1 стакан води
  • 3-5 стебел петрушки

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Дістаньте м'ясо з холодильника не менш, ніж за годину до початку приготування. Крок 2 Розігрійте духовку до 200 С. Очищену цибулю і моркву розріжте навпіл. Часник розрізати вздовж навпіл, селера наріжте шматочками завдовжки 5-7 см. На дно великий жаровні або глибокого дека покладіть всі овочі, стебла петрушки і чебрець. Поставте в духовку на 15-20 хвилин, до появи коричневих підпалин і характерного аромату. Понизьте температуру духовки до 110 С. Крок 3 Зріжте м'ясо з ребер. Обсушити паперовими серветками. У великій жаровні розігрійте рослинне масло на помірному вогні і обсмажте м'ясо з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. За цей час з м'яса витопиться досить багато жиру. Злийте його і або використовуйте для приготування йоркширського пудингу, або викиньте. Крок 4 Приправте м'ясо сіллю і перцем, втираючи спеції в поверхню м'яса. Кулінарною ниткою прив'яжіть м'ясо до реберним кісток. Покладіть конструкцію в жаровні на подушку з запечених овочів, додайте воду і поставте жаровню в духовку. Запікайте м'ясо з розрахунку 30 хвилин на кожні 450 г ваги, поки температура всередині шматка не досягне 62 C. Можна вимкнути духовку через 2 години і залишити м'ясо в остигає духовці. Крок 5 Дістаньте м'ясо з духовки, накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин. Овочі не викидайте! Крок 6 Видаліть кулінарну нитку і кістки. М'ясо наріжте поперек волокон скибочками завтовшки 1.5-2 см. Подавайте з & nbsp; йоркширським пудингом і гарніром з селери і зеленого горошку.

0/5 (0 Reviews)