Останнім часом ростбіф прийнято запікати при низькій температурі. Це довгий процес, але м'ясо виходить соковитим і м'яким. На жаль, при температурі духовки 110 С на м'ясі не утворюється апетитна ароматна кірочка, але цей недолік легко виправити, обсмажити м'ясо перед запіканням. Покладіть під ростбіф овочі: цибуля, морква, зовнішні лусочки фенхеля, некрасиві частини черешкові селери, розрізану навпіл головку часнику. & Nbsp;
Інгредієнти
- 4.5 кг яловичини для ростбіфу (філейний або тонкий край) на кістки
- 2 ст.л. рослинного масла
- сіль і перець
- 2 цибулини
- 2 цибулини
- 3 черешки селери
- 2 невеликих моркви
- 5 пагонів чебрецю (бажано)
- 2 головки часнику
- 1 стакан води
- 3-5 стебел петрушки
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Дістаньте м'ясо з холодильника не менш, ніж за годину до початку приготування. Крок 2 Розігрійте духовку до 200 С. Очищену цибулю і моркву розріжте навпіл. Часник розрізати вздовж навпіл, селера наріжте шматочками завдовжки 5-7 см. На дно великий жаровні або глибокого дека покладіть всі овочі, стебла петрушки і чебрець. Поставте в духовку на 15-20 хвилин, до появи коричневих підпалин і характерного аромату. Понизьте температуру духовки до 110 С. Крок 3 Зріжте м'ясо з ребер. Обсушити паперовими серветками. У великій жаровні розігрійте рослинне масло на помірному вогні і обсмажте м'ясо з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. За цей час з м'яса витопиться досить багато жиру. Злийте його і або використовуйте для приготування йоркширського пудингу, або викиньте. Крок 4 Приправте м'ясо сіллю і перцем, втираючи спеції в поверхню м'яса. Кулінарною ниткою прив'яжіть м'ясо до реберним кісток. Покладіть конструкцію в жаровні на подушку з запечених овочів, додайте воду і поставте жаровню в духовку. Запікайте м'ясо з розрахунку 30 хвилин на кожні 450 г ваги, поки температура всередині шматка не досягне 62 C. Можна вимкнути духовку через 2 години і залишити м'ясо в остигає духовці. Крок 5 Дістаньте м'ясо з духовки, накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин. Овочі не викидайте! Крок 6 Видаліть кулінарну нитку і кістки. М'ясо наріжте поперек волокон скибочками завтовшки 1.5-2 см. Подавайте з & nbsp; йоркширським пудингом і гарніром з селери і зеленого горошку.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!