Рулет з сьомги

Якщо ви не вважаєте себе великим фахівцем в нарізці риби, купите готові скибочки, але в смаку рулет втратить. Його, до речі, можна зробити і з іншого слабосоленої риби, в тому числі з білою. В цьому випадку додайте до вершкового сиру подрібнену шкірку редису, її червоний колір зробить закуску більш фактурною.

Інгредієнти

  • 800 г слабосоленого лосося або форелі шматком
  • 10-12 гілочок кропу
  • 300 г вершкового сиру або сиру Рікотта
  • 2 ст. л. вершків жирністю 22%
  • лимон для подачі
  • мелений білий перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 За допомогою дуже гострого ножа з широким лезом наріжте філе лосося тонкими пластинами уздовж волокон, щоб риба не розвалилася. Крок 2 Кріп подрібніть (особливо дрібно наріжте стебла). Вершковий сир або рикотту збийте з вершками. Крок 3 Покладіть на рогожу для ролів або просто на робочу поверхню великий аркуш харчової плівки. Помістіть на нього пластини сьомги так, щоб вони знаходили один на одного приблизно на 1 см. Присипте сьомгу рівним шаром кропу. Викладіть збитий сир. Акуратно розподіліть його по всій поверхні і розрівняйте гарячим вологим столовим ножем, посипте білим перцем. Крок 4 Поверніть рулетом конструкцію. Щільно загорніть плівку з відкритих кінців і поставте в холодильник на 2 ч. Потім зніміть з рулету плівку. Наріжте його порційними шматками – щоб це виходило легше, візьміть ніж для філе і перед кожним рухом занурюйте його в посудину з дуже гарячою водою. Подавайте відразу ж з скибочками лимона.

0/5 (0 Reviews)