Елегантний рибний вечерю від заступника головного редактора журналу & laquo; Гастроном & raquo; Маріанни Орлинкова.
& nbsp;
Інгредієнти
- 12 аркушів тесту філо
- 500 г філе сьомги
- 120 г вершкового масла
- 1 невелика головка фенхелю
- 1 зубчик часнику
- 1 пучок петрушки
- 1 маленький пучок черемші або цедра половини лимона
- морська сіль, мелений чорний перець
- топлене масло
Покроковий рецепт приготування
фенхель очистити від пошкоджених листя, промити і нарізати дуже тонко. Обсмажити фенхель в 1 ст. л. топленого масла, на середньому вогні, помішуючи, до м'якості, 7-10 хвилин. Зняти з вогню, остудити.
Сьомгу нарізати на 12 шматочків, поперчити, посипати подрібненою цедрою. Велику форму для запікання або деко скропити водою, вистелити пергаментом, змастивши його топленим маслом.
Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі. У петрушки і черемші видалити стебла. Листя дрібно нарізати (якщо замість черемші ви використовуєте часник, подрібніть його разом з петрушкою). Змішати зелень з маслом, посолити, поперчити.
Розтопити топлене масло (4-5 ст. Л.). Покласти на робочу поверхню лист філо, кулінарної пензлем ретельно промазати його маслом. На нього покласти другий і теж промазати. Точно так же укласти ще два листа, верхній НЕ промащувати. Розрізати «слойку» на 4 однакових прямокутника.
На кожен прямокутник викласти приблизно чайну ложку з гіркою зеленого масла, трохи фенхеля і 1 шматочок сьомги. Закрити тісто «конвертиком» і перекласти у форму (або на деко) швом вниз. Верх змастити топленим маслом. Так само зробіть «конвертики» з тіста, фенхеля і риби з маслом.
Випекайть в розігрітій до 180 ° С духовці, поки не зарум'яняться, 12-15 хвилин. Подавати теплими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!