Грецька кухня як не можна краще підходить для літніх кулінарних експериментів. Поєднання простих продуктів і мінімальна обробка робить їх дуже доступними для дачного творчості.
Інгредієнти- 1 великий сібас або дорада (800 г) або 2 середні (по 300 г)
- 600 г помідорів чері
- 1 лимон
- половина червоного перцю чилі
- 4 зубчики часнику
- 4-6 гілочок чебрецю
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 4 ст. л. оливкового масла
- 2 ст. л. білого винного оцту
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Перець чилі очистіть від насіння і дрібно порубати. 1 зубчик часнику тонко наріжте. Змішайте в мисці 2 ст. л. оливкового масла, оцет, перець чилі, орегано і часник. Крок 2
Помідори черрі розрізати навпіл і покладіть в миску, посипте сіллю і перцем і залиште при кімнатній температурі на 30 хв. Крок 3 Випатрайте рибу і очистіть від луски. Гострим ножем зробіть 2-3 неглибоких косих надрізу з боків, посоліть рибу і поперчіть. Крок 4
Покладіть всередину риби скибочки лимона і гілочки чебрецю. Очистіть і тонко наріжте часник, що залишився і нафаршіруйте рибу. Змастіть рибу оливковою олією. Крок 5
Підготуйте вугілля і встановіть грати в 10-12 см від вогню. Смажте рибу 5-8 хв. з одного боку, потім переверніть і смажте ще стільки ж з іншого. Риба готова, якщо ніж вільно проходить через неї. Або посмажте рибу на сковороді-гриль. Крок 6 Перекладіть рибу на блюдо. Зверху викладіть мариновані помідори і полийте в мисці соком.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!