Свинячу котлету на кісточці можна приготувати і вдома & mdash; на сковороді, але як вона чудова на свіжому повітрі, навіть взимку. Активний маринад із соку апельсина і лайма зробить своє добру справу і м'ясо зазвучить по-новому. При бажанні і любові до кислого смаку збільште кількість соку лайма. & Nbsp;
Інгредієнти
- 6 свинячих котлет на кісточці
- овочі-гриль для подачі
- сіль, мелений чорний перець
Для цитрусового маринаду:
- 2 великих апельсина
- 2 лайма
- 6 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. рожевого перцю, по можливості
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Обсушіть шматки свинини паперовими рушниками, приправте сіллю і перцем, втирайте спеції в м'ясо і дайте полежати, поки готується все інше. Крок 2
Для маринаду вимийте цитрусові щіткою, щоб позбутися від воску, обсушити. Дрібної теркою зітріть з лаймов і апельсинів цедру, вичавіть з цитрусових сік. Крок 3
Цедру покладіть в ступку. Додайте рожевий перець і щіпку солі, потовчіть. Влийте масло, потім сік цитрусових. Покладіть котлети в зіплок-пакети із застібкою, додайте маринад, витісните повітря, закрийте пакети і зробіть так, щоб маринад рівномірно покрив поверхню м'яса. Маринують 2 ч при кімнатній температурі або 4-6 ч в холодильнику. Крок 4
Розпаліть вугілля в мангалі – вони повинні прогоріти і затягнутих попелом. Нагрійте грати, змастіть жиром. Обтрусіть м'ясо від маринаду, помістіть в решітку і смажте на вугіллі, повертаючи раз в 2 хв., До досягнення внутрішньої температури 65 ° С (визначте електронним термометром). Дайте м'яса «відпочити» 5-7 хв. і подавайте з овочами. До речі
М'ясо на кісточці смажиться і & nbsp; маринується трохи довше, ніж філе. Вимірюючи температуру готовності шматка, намагайтеся не торкатися термометром кістки & nbsp; & ndash; вона гаряче, ніж м'якоть.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!