Сациви з риби виходить нітрохи не менш смачним, ніж його & laquo; пташина & raquo; версія. Якщо ж ви думаєте, що подібне блюдо взагалі можна готувати тільки з курки або індички, то глибоко помиляєтеся. В принципі словом & laquo; сациві & raquo; спочатку називали особливий горіховий соус, і лише потім воно поєдналося в свідомості людей з тим, що під ним подавалося. Тому наш варіант цілком заможний і, варто зауважити, подобається всім, хто його пробував. Особливо смачним сациві з риби стає на наступний день, тому залийте її соусом, верх ємності затягніть плівкою і відправте блюдо на ночівлю в холодильник.
Інгредієнти
- патрання риба (форель, судак) – 500 г
- питна вода – 450 мл
- рибне філе (осетрина, судак, форель) – 600 г
- рослинне масло – 4 ст. л.
- очищені волоські горіхи – 200 г
- часник – 2 зубчики
- оцет – 1 ст. л.
- мелена гвоздика – 1/2 ч. л.
- мелений коріандр – 1/2 ч. л.
- мелена кориця – 1/2 ч. л.
- хмелі-сунелі – 1/2 ч. л.
- сіль, мелений білий перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для сациві зваріть бульйон. Потрошеную рибу залийте питною водою і поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Варіть на слабкому вогні 45 хвилин. Крок 2
Одержаний рибний бульйон процідіть через часте сито. Зварену рибу можна охолодити і використовувати для приготування інших страв (наприклад, салатів). Для сациві ж ми візьмемо тільки бульйон. Крок 3
Рибне філе для сациві вимити, обсушити і наріжте невеликими шматочками. У сковороді добре нагрійте рослинну олію. Покладіть шматочки рибного філе і обсмажте з обох сторін. Крок 4
Для соусу сациві горіхи і очищений часник подрібніть в блендері. Влийте близько 370 мл теплого рибного бульйону і оцет. Додайте прянощі і перемішайте. Посоліть і поперчіть. Крок 5
Смажене рибне філе викладіть на велику тарілку сервіровки. Залийте горіховим соусом, дайте охолонути і подайте сациві на стіл. Можна прикрасити будь-якою зеленню. Корисна порада
Щоб сациві з риби вийшло більш ароматним і свіжим, додайте в соус в самому кінці приготування (разом з прянощами) трохи подрібненого кропу і кінзи.
До речі Сациви з риби можна подати на стіл і в гарячому вигляді. Цілком можливо, вашим близьким і гостям такий варіант буде значно ближче і зрозуміліше, ніж традиційний грузинський.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!