Сациві З РИБИ

Сациви з риби виходить нітрохи не менш смачним, ніж його & laquo; пташина & raquo; версія. Якщо ж ви думаєте, що подібне блюдо взагалі можна готувати тільки з курки або індички, то глибоко помиляєтеся. В принципі словом & laquo; сациві & raquo; спочатку називали особливий горіховий соус, і лише потім воно поєдналося в свідомості людей з тим, що під ним подавалося. Тому наш варіант цілком заможний і, варто зауважити, подобається всім, хто його пробував. Особливо смачним сациві з риби стає на наступний день, тому залийте її соусом, верх ємності затягніть плівкою і відправте блюдо на ночівлю в холодильник.

 сациві З РИБИ

Інгредієнти

  • патрання риба (форель, судак) – 500 г
  • питна вода – 450 мл
  • рибне філе (осетрина, судак, форель) – 600 г
  • рослинне масло – 4 ст. л.
  • очищені волоські горіхи – 200 г
  • часник – 2 зубчики
  • оцет – 1 ст. л.
  • мелена гвоздика – 1/2 ч. л.
  • мелений коріандр – 1/2 ч. л.
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 1/2 ч. л.
  • сіль, мелений білий перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

сациві З РИБИ

Для сациві зваріть бульйон. Потрошеную рибу залийте питною водою і поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Варіть на слабкому вогні 45 хвилин. Крок 2

сациві З РИБИ

Одержаний рибний бульйон процідіть через часте сито. Зварену рибу можна охолодити і використовувати для приготування інших страв (наприклад, салатів). Для сациві ж ми візьмемо тільки бульйон. Крок 3

Рибне філе для сациві вимити, обсушити і наріжте невеликими шматочками. У сковороді добре нагрійте рослинну олію. Покладіть шматочки рибного філе і обсмажте з обох сторін. Крок 4

сациві З РИБИ

Для соусу сациві горіхи і очищений часник подрібніть в блендері. Влийте близько 370 мл теплого рибного бульйону і оцет. Додайте прянощі і перемішайте. Посоліть і поперчіть. Крок 5

сациві З РИБИ

Смажене рибне філе викладіть на велику тарілку сервіровки. Залийте горіховим соусом, дайте охолонути і подайте сациві на стіл. Можна прикрасити будь-якою зеленню. Корисна порада

Щоб сациві з риби вийшло більш ароматним і свіжим, додайте в соус в самому кінці приготування (разом з прянощами) трохи подрібненого кропу і кінзи.

До речі

Сациви з риби можна подати на стіл і в гарячому вигляді. Цілком можливо, вашим близьким і гостям такий варіант буде значно ближче і зрозуміліше, ніж традиційний грузинський.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)