САЛАТ Гніздо глухаря

Цей салат з далеких 90-х дуже подобається моїй родині. Колись його прикрашали картоплею-фрі. Зараз я роблю Картопля-пай. Так салат став набагато цікавіше.

Boom святкових рецептів x Інгредієнти

  • відварне філе курячої грудки 2 шт.
  • морква по-корейськи 300 г
  • плавлений сирок (типу “Дружба”, “Орбіта” або “Міський”) 2 шт.
  • зварені круто яйця 3 шт.
  • середнього розміру картопля 3 шт.
  • зубчики часнику 3 шт.
  • майонез

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картопля очистити і нарізати дуже тонкою соломкою (можна натерти на тертці-шатківниці мандоліні). Залити картопля водою і залишити на кілька годин (можна на ніч). Філе розділити на тонкі волокна, перемішати з морквою по-корейськи. Крок 2 Яйця розділити на білки і жовтки. Білок нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, додати до м'яса з морквою, перемішати. На тарілці сформувати “гніздо”. Сирки натерти на дрібній тертці, додати часник і майонез. Жовток натерти на дрібній тертці. Сформувати з сиру з часником яйця, обваляти в жовтках (можна до жовтків додати чорний кунжут або мак). Крок 3 Картопля вийняти з води, дуже добре обсушити і невеликими порціями обсмажити у фритюрі до золотистого кольору. Картопля-пай викладати на паперові рушники, щоб видалити зайве масло. Викласти картоплю-пай на м'ясо з морквою. В середину салату викласти яйця з сиру. Господині на замітку

Куряче філе, морква і білки можна змішати напередодні. А от картопля-фрі потрібно готувати безпосередньо перед подачею.

0/5 (0 Reviews)