Ніжний різнофактурний торт, зимовий зовні і літній (ягідний) всередині.
Boom святкових рецептів x Інгредієнти
Для бісквіта:
- яйце 3 шт.
- борошно 165 г
- сіль щіпка
- розпушувач 1 ч.л..
- вершкове масло 60 г
- молоко 120 мл
- ванільний цукор 10 г
Для полуничного мусу (на 2 кільця):
- пюре полуничне 95 г
- цукор 35 г
- желатин 4,5 г
- вершки жирні 125 мл
- маскарпоне 50 г
- вода 25 г
- лимонний сік 5 г
Для полуничного соусу:
- полуниця 200 г
- цукор 45 г
- лимонний сік 5 г
- вода 20 мл
- крохмаль кукурудзяний 12 г
Крем для обробки:
- сир сирний 450 г
- цукрова пудра ванільна 80 г
- вершки жирні 50 мл
Крем для прошарку:
- вершки жирні 130 мл
- цукрова пудра ванільна 90 г
- маскарпоне 270 г
- сир сирний 270 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для цього торта я вибрала бісквіт на гарячому молоці, можна брати будь-ванільний. Вихід бісквіта – близько 520 м Так як на все приготування йде хвилин 10-15, то заздалегідь приготуємо духову шафу і формочку. Розігріваємо духовку до 170 ° C, режим «верх-низ», без конвекції. Підготуємо форму для випічки. Я випікаю в кільці 18 см, обернувши його фольгою. Особисто я нічим не змащую бортики, але ви можете попередньо боки форми змастити маслом і посипати борошном. На дно форми укладаємо пергамент. Далі переходимо, власне, до приготування найсмачнішого бісквіта на гарячому молоці і вершковому маслі. Яйця поміщаємо в діжу міксера і починаємо збивати з дрібкою солі. Яйця повинні бути кімнатної температури, так вони краще взобьются. Як тільки на поверхні з'явиться хороша пінка, починаємо поступово всипати наш цукровий пісок і ванільний цукор, не припиняючи збивати. Збиваємо яєчну суміш хвилин 5-7 (в залежності від потужності вашого міксера). Маса повинна дуже добре збільшитися в обсязі і трохи тримати форму. Поки збиваються яйця, треба просіяти борошно з розпушувачем і перемішати їх. У сотейник наливаємо наше молоко і поміщаємо туди вершкове масло, нарізане на кубики. Ставимо на плиту на середній вогонь. Чекаємо, поки масло повністю розійдеться. Кип'ятити не треба, як тільки суміш стала однорідна, прибираємо з вогню. У яєчну масу втручаємося борошняну суміш силіконової лопаткою акуратними рухами від низу до верху. Нам треба максимально зберегти всю легкість збитих яєць. Борошно краще вмішувати в 2-3 заходи, а не всю відразу. Як тільки маса стала однорідною, без грудочок, вливаємо туди гаряче молоко. Перемішуємо максимально акуратно. Виливаємо наше тісто в підготовлену форму і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при 170 ° C 35-40 хвилин. Готовність бісквіта, як завжди, визначаємо за допомогою дерев'яної шпажки: виходить сухою – виймаємо. Перші 30 хвилин духовку краще не відкривати. Готовий бісквіт повинен пружинити при натисканні. Спочатку охолоджуємо наш бісквіт у формі хвилин 15. Далі проходимо ножиком по краю, звільняючи його від форми. Обертаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 8-10 годин на дозрівання. Висота готового бісквіта у мене, якщо без горочки, – 7 см. Гірку перед складанням зрізаємо. Крок 2
Я завжди прибираю бісквіт в холодильник на ніч. З ранку розрізаємо наш бісквіт на 3 коржа. Бісквіт дуже білий. Просочення необов'язкова, бісквіт доволно вологий. Я трохи просочують розтопленим пломбіром з додаванням полунично-вершкового лікеру. Крок 3
Замочити желатин в холодній воді (приблизно 1: 5) до набрякання. Нагріти пюре і цукор до 80 ° C, додати сік лимона, желатинову масу і маскарпоне, пробити блендером. Остудити до 35 ° C. Вершки збити до стану талого морозива та об'єднати обидві маси. Вилити мус в підготовлені кільця (у мене 14 см), заморозити. В даному випадку я мус ділила на 3 частини, третю вилила в форму для муссових тортів з рифленою верхівкою і поклала після складання торта на верхню частину торта. Крок 4
Полуницю проварити з цукром, ввести розведений у воді крохмаль, прокип'ятити 1-2 хвилини до загустіння. Ввести сік лимона, перемішати. Охолодити. Крок 5
Крем для прошарку: скласти всі холодні продукти в діжу і збити до ущільнення. Зважити і викласти в 2 кондитерських мішка порівну. Або умовно розділити навпіл, але я не ризикую, завжди зважую. Крок 6
Далі просочуємо перший бісквіт, на нього видавлюємо частина крему, зверху укладаємо заморожений мус, робимо бортик з крему. Можете відразу збирати в кільці і в ацетатної плівці. Крок 7
Далі продовжуємо робити бортик у вигляді колодязя – це буде місце для соусу. Викладаючи половину соусу, розрівнюємо. Далі збірка в тому ж порядку: бісквіт, крем, мус, бортик з крему, соус. Накриваємо все третім бісквітом. Крок 8
Обертаємо ацетатної плівкою і затискаємо в кільце. Зверху ставимо вантаж (близько 500 г) і відправляємо в холодильник на 5-8 годин або на ніч. Крок 9
Готуємо крем для обробки. Збиваємо всі інгредієнти до щільності, наносимо на торт, вирівнюємо. Декор довільний. У мене – розмарин, посипання, кулі і рифлений диск із замороженого мусу. Крок 10
Даємо торту застигнути. Нарізаємо гарячим сухим ножем для рівності зрізів.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!