Салат з ростбіф

Ростбіф & nbsp; в класичному варіанті є запечену в духовці до ступеня medium rare яловичу вирізку. Перед подачею ростбіф охолоджують і нарізають тонкими скибочками, а подають з різноманітними соусами або хріном, у вигляді салату або самостійне блюдо.

 Салат з ростбіф

Інгредієнти

  • яловича вирізка – 1,5 кг
  • червоний солодкий перець – 1 шт
  • кабачок – 100 г
  • в'ялені томати – жменю
  • лимон – 1 шт
  • мікс салат – 200 г
  • соус теріякі – 20 мл
  • сіль, свіжозмелений чорний перець і оливкове масло для маринаду – за смаком
  • пармезан – 20 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Яловичу вирізку замаринувати з сіллю, перцем і оливковою олією, 15 хвилин. Крок 2 Розжарити сковороду з товстим дном і швидко обсмажити вирізку з усіх боків до утворення скоринки. Перекласти м'ясо на решітку і поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 8-12 хвилин в залежності від розміру шматка м'яса. Крок 3 Вийняти готовий ростбіф з духовки (духовку не вимикайте) і залишити на решітці – м'ясо повинно охолонути. Крок 4 Нарізати перець пластинами і запекти його до готовності в розігрітій духовці (без приправ і масла). Кабачок порізати на пластини близько сантиметра завтовшки і обсмажити на сухій сковороді (краще використовувати сковороду гриль) з двох сторін. Крок 5 Готовий перець нарізати брусочками, в'ялені томати – соломкою, кабачки розрізати навпіл. Крок 6 Мікс салат заправити терияки, додати кабачок, перець і в'ялені томати. Викласти в центр тарілки. Крок 7 Нарізати ростбіф тонкими скибочками, розкласти по краях тарілки. Подавати з часточкою лимона. Прикрасити салат тонко нарізаним пармезаном. Корисна порада

Яловичу вирізку важливо дістати з холодильника заздалегідь, щоб м'ясо прогрілося і його температура була близька до кімнатної. В такому випадку ростбіф точно приготується правильно.

До речі

Рецепт надано Володимиром & nbsp; Клімовим, & nbsp; шеф-кухарем м'ясного ресторану 45 & deg;/60 & deg;.

0/5 (0 Reviews)