Шоколадний КУЛИЧ

Шоколадний паску, приготований за цим рецептом, має цілком очевидні переваги перед традиційним. По-перше, & mdash; смак. Більш насичений і цікавий: чи можна придумати більш гармонійне поєднання, ніж здобне шоколадне тісто, родзинки і мигдаль ?! По-друге, & mdash; аромат. Все той же шоколад в компанії з апельсиновою цедрою робить його абсолютно запаморочливим. І, нарешті, надзвичайно красивий темний колір м'якушки. Тобто, рецепт нашого шоколадного паски гідний найпильнішої уваги і неодмінною реалізації!

 Шоколадний КУЛИЧ

Інгредієнти

  • сухі дріжджі – 7 г
  • молоко – 150 мл
  • цукор – 100 г
  • борошно – 300 г
  • сіль – на кінчику ножа
  • апельсин – 1 шт.
  • гіркий шоколад – 100 г
  • вершкове масло 140 г
  • яйце – 1 шт.
  • родзинки – 75 г
  • очищений мигдаль – 30 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготуйте опару для тіста шоколадного паски. Дріжджі розчиніть в теплому молоці, змішаним з 1 ст. л. цукру. Додайте 130 г просіяного борошна і ретельно перемішайте. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Крок 2

Шоколадний КУЛИЧ

Апельсин для паски вимийте і обсушити паперовим рушником. Потім дрібної теркою зніміть цедру, намагаючись не зачіпати білий гіркуватий шар. З плоду вичавіть сік. Крок 3

Шоколад для паски наламати, помістіть в вогнетривку миску і поставте на водяну баню. Готуйте на середньому вогні, поки шоколад повністю не розтопиться. Дайте трохи охолонути. Вершкове масло розтопіть. Крок 4

Шоколадний КУЛИЧ

У піднялася опару просійте 170 г борошна. Додайте сіль, цукор, що залишився, яйце, тепле вершкове масло, апельсиновий сік і шоколад. Вимісити тісто, накрийте рушником і залиште в теплому місці ще на 1 годину. Крок 5

Шоколадний КУЛИЧ

Ізюм для паски вимийте , залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути. Ізюм і терту цедру апельсина додайте в тісто і ретельно перемішайте. Крок 6

Силіконову форму для випікання шоколадного паски збризніть водою. Викладіть в нього підготовлене тісто (не більше ніж на половину висоти), прикрийте рушником і залиште в теплому місці на 20-25 хвилин. Крок 7 Мигдаль залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте на сито і очистіть. Розподіліть мигдаль по верху паски. Випікайте 45 хвилин при 180 ° C. Корисна порада

Шоколадний паску можна полити білою глазур'ю, приготовленої на вашу улюбленим рецептом. В цьому випадку мигдаль слід використовувати трохи по-іншому. Обдайте його крутим окропом, очистіть від шкірки, підрум'яньте на сухій сковороді, а потім вже прикрашайте їм уже готовий паска, покрита незастившей глазур'ю.

До речі

Не намагайтеся випікати шоколадний паску при більш високій температурі, адже подібна випічка циліндричної форми і так завжди норовить підгоріти. Краще навіть буде зменшити нагрів духовки до 170-175 & deg; С і почекати зайві 10 хвилин, щоб все вийшло ідеально.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)