Салат з шпинату з часниковим тости і БЕКОНОМ

Свіжий, не дуже жирний, дуже оригінальний і корисний салат – в самий раз для ланчу в недільний день. Причому підходить як чоловікам, так і жінкам, його навіть діти з задоволенням їдять.

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 250 г тонких скибочок бекону
  • 2 зубчики часнику
  • 4 великих шматка білого хліба
  • 400 г свіжих шпинатних листя
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • селерові насіння

Для заправки:

  • 1 середня цибулина шалот
  • 8 г селерових насіння
  • 50 мл білого винного оцту
  • 25 г з гіркою коричневого цукру
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • оливкова олія «екстра вірджин»

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для заправки цибулю дуже дрібно наріжте, покладіть в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами заправки, крім масла. Збийте до однорідності. Не вимикаючи мотор, тонкою цівкою влийте масло (приблизно 1/2 склянки). Готову заправку перекладіть в мисочку і охолодіть. Крок 2 Яйця залийте гарячою водою, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, залиште на 12 хв., Потім акуратно очистіть. Бекон обсмажте з обох сторін у великій сковороді до хрускоту, готові скибочки перекладіть на 1-2 хв, на паперові рушники, потім розкришите. Крок 3 Для тостів дрібно порубати часник. Розігрійте в сковороді 3-4 ст.л. масла з часником, покладіть шматки хліба і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Готуйте тости викладіть на паперові рушники, потім розріжте навскоси навпіл. Крок 4 Шпинат промити, обсушити, видаліть стебла, перемішайте з невеликою кількістю заправки. Розкладіть по тарілках. Зверху покладіть розрізані навпіл яйця, посипте беконом. Присипте невеликою кількістю селерових насіння. Подавайте з тостами і залишилася заправкою окремо. До речі

Цей салат можна зробити теплим, злегка припустити шпинатові листя на сухій сковороді під кришкою на сильному вогні 2-3 хв., А яйця і бекон подавши якомога більше гарячими.

0/5 (0 Reviews)