Салтімбокка З ТЕЛЯТИНИ

салтімбокка – & nbsp; блюдо римської кухні, яке італійці готують зазвичай з телятини з скибочкою прошутто і шавлією. Іноді замість телятини використовують свинину або куряче м'ясо. Попередньо м'ясо маринують у вині або солоній воді, але ми пропонуємо полегшений варіант цієї страви.

 салтімбокка З тЕЛЯТИНИ

Інгредієнти

  • 700-800 г філе телятини (окіст або тонкий край)
  • 150 г тонких скибочок сиров'яленому шинки або копченого бекону
  • 100 г тертого пармезану
  • 2-3 гілочки розмарину або 10-12 листочків шавлії
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Наріжте м'ясо пластами товщиною приблизно 1,5 см. Посоліть, поперчіть, змастіть маслом, покладіть між двома листами пергаменту і акуратно відбийте (це можна робити ребром долоні або рукояткою ножа) до товщини менше 1 см. розріжте на смуги шириною 10-12 см. Крок 2 Укладайте на робочу поверхню скибочку шинки або бекону, на нього – смужку телятини, присипайте пармезаном по всій довжині і кладіть листочок шавлії (уздовж) або шматочок гілочки розмарину (поперек). Крок 3 Акуратно звертайте всю конструкцію в щільний рулетик і закріплюйте зубочисткою або кулінарним шпагатом. Крок 4 Розігрійте духовку до 160 ° С. Якщо ви використовували бекон, то обсмажте рулетики на сухій сковороді до легкої рум'яної скоринки з усіх боків, перекладіть на деко і доведіть до готовності в духовці, приблизно 12 хв. Якщо у вас шинка – змастіть рулетики з усіх боків оливковою олією і відразу ж запікайте в духовці, уклавши на застелений пергаментом деко, приблизно 18 хв. Подавайте гарячої.

0/5 (0 Reviews)