Шафранового КУЛИЧ З курагою і абрикосовий ГЛАЗУРЬЮ

Паски & ndash; дуже примхлива річ. На Пасха, в той самий момент, коли вам потрібно виступити перед гостями в самому чудовій якості, вони то горять, то чи не пропікаються, то тріскаються, то ще бог знає що з ними відбувається & hellip; У нас проти всієї цієї деструктивної діяльності є кілька залізних правил. По-перше, паску потрібно робити тільки в хорошому настрої. Якщо воно у вас чимось затьмарений & ndash; поспіхом чи, проблемами на роботі & ndash; відкладіть, зробіть пізніше. Або навіть купите & ndash; це буде в сто разів краще, ніж спочатку витрачати час, сили і гроші, а потім засмучуватися. По-друге, продукти повинні бути найкращими. І, нарешті, по-третє, & ndash; потрібен хороший, перевірений рецепт. Цей & ndash; саме такий.

шафранового КУЛИЧ З курагою і абрикосовий ГЛАЗУРЬЮ

Інгредієнти

  • 1 кг борошна (якщо є – крупчатки)
  • 22 г сухих дріжджів
  • 1,5 склянки топленого або Можайського молока
  • 200 г солодко-вершкового масла
  • 10 жовтків
  • 3 білка
  • 1 стакан цукру
  • 4 ст. л. коричневого цукру мусковадо
  • 5 ст. л. лікеру Cointreau Napoleon або коньяку
  • цедра 1 лимона великого
  • цедра 1 середнього апельсина
  • 120 г кураги
  • 100 г сирого мигдалю
  • 30 ниток шафрану
  • сіль
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 10 ниток шафрану
  • апельсиновий сік

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Курагу наріжте дрібними шматочками, залийте лікером або коньяком, залиште на 1-1,5 ч. Мигдаль насипте рівним шаром на деко, поставте в розігріту до 160 ° С духовку, обсмажуйте, періодично помішуючи, 5-7 хв. Остудіть і крупно порубати. Борошно просійте з сіллю. Дріжджі змішайте з 1 склянкою теплої (38-40 ° С) молока і 1 ч. Л. цукру, залиште на 10 хв. Коли дріжджі спіниться, з'єднайте молоко з 1,5 склянками борошна до однорідності. Отриману опару накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хв. Крок 2 Коли опара підніметься, додайте ще 1,5 склянки борошна, вимісіть до однорідності, накрийте рушником і залиште в теплі на 1 ч. Шафран для паски залийте 2 ст. л. гарячої води на 30 хв. Крок 3 Якщо в куразі є не вбереться рідина, відкиньте курагу на сито і дайте рідини стекти. Відкладіть приблизно 1 ст. л. кураги для глазурі. Розтопити масло і остудіть. Жовтки розітріть з рештою звичайним цукром і мусковадо, влийте розтоплене масло, рідина від кураги і настій шафрану, перемішайте і з'єднайте з піднявся тестом. Крок 4 Білки збийте з дрібкою солі в пишну піну. 3 ст. л. борошна змішайте з подрібненою цедрою, курагою і горіхами. Додайте в піднялося тісто молоко, що залишилося, потім третину залишилася борошна. Добре вимісити. Додайте бел ки, вимішайте лопаткою ріжучими рухами. Всипте борошно і курагу з горіхами, швидко вимісити ще раз. Накрийте і поставте в тепле місце на 1 год. Крок 5 піднялося тісто розкладіть по змазаним маслом і присипаним борошном формам для пасок, заповнюючи їх не більше ніж наполовину. Дайте піднятися, 30 хв. Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40-45 хв. Потім температуру зменшіть до 160 ° С і випікайте ще 30 хв. Вийміть паски, остудіть на решітці і покрийте глазур'ю. Крок 6 Для глазурі шафран залийте 1/2 склянки гарячої води, залиште на 10 хв. Відкладену курагу покладіть в сотейник, залийте настоєм шафрану, варіть на невеликому вогні до м'якості кураги, помішуючи час від часу, 15-20 хв. Гарячої протріть курагу через сито і повністю остудіть. Змішайте цукрову пудру з 1 ст. л. апельсинового соку, розітріть, додайте порціями пюре з кураги, розітріть до однорідності. Якщо глазур виходить дуже густий, додайте ще соку. До речі

Шафран & ndash; дуже тонка і шляхетна пряність, спробуйте зробити паску тільки з ним. Але якщо хочеться більше ароматів, додайте в тісто разом з останньою порцією борошна трохи меленого кардамону і мускатного горіха.

0/5 (0 Reviews)