Буває так, що немає можливості вибратися на природу, але дуже хочеться покуштувати шашлику, знайоме? В цьому випадку, його можна приготувати в домашніх умовах, використовуючи замість шампурів дерев'яні шпажки. Звичайно, шашлик буде відрізнятися від приготованого на багатті, але домашній шашлик все одно буде ароматним і смачним.
Інгредієнти
- свинина 600 гр.
- цибуля 1 шт.
- майонез 3 ст.л.
- оцет столовий 3 ст.л.
- приправа для шашлику 2 ч.л.
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину нарізаємо на рівні шматочки середнього розміру. М'ясо трохи відбиваємо, після чого перекладаємо його в глибоку ємність. Крок 2
Ріжемо ріпчаста цибуля кільцями, додаємо до м'яса. Крок 3
У цю ж миску кладемо майонез, додаємо спеції і сіль за смаком, вливаємо столовий оцет. Змішуємо всі інгредієнти обережними рухами, щоб кільця цибулі залишилися цілими. Коли всі інгредієнти змішані, накриваємо ємність кришкою або плівкою і ставимо її в холодильник на пару годин. Крок 4
Дерев'яні шпажки кладемо в ємність довгастої форми і заливаємо їх холодною водою. Ми залишаємо їх у воді мінімум на півгодини. Коли м'ясо буде замаринувати, нанизуємо його на шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. Крок 5
Свинячі шашлички обсмажуємо на сковороді з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Потім кладемо їх на форму для запікання і ставимо в духовку на 10 хвилин. Температура повинна бути 200 ° С. Крок 6
Шашлик зі свинини або подаємо з гарніром, або як самостійну страву зі свіжими овочами та лавашем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!