ЩУКА В СМЕТАНІ, С хріном

Яке блюдо відразу приходить вам в голову при згадці цієї цар-риби? Швидше за все, фарширована щука, так? Чи не сперечаємося, блюдо дуже смачне, але яке складне! Але ж воно далеко не єдине. Особливо в арсеналі української господарки.

щУКА В СМЕТАНІ, С хріном

Інгредієнти

  • 1 щука вагою приблизно 2 кг
  • 600-900 г жирної сметани
  • 6-8 ст. л. тертого хрону
  • 5 ст. л. вершкового масла плюс ще трохи для змащування
  • 1 лавровий лист
  • сіль, чорний перець
  • молоко для вимочування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть щуку від луски, відріжте голову і видаліть нутрощі. Добре промийте рибу під проточною водою, обсушити і наріжте порційними шматками. Крок 2 Покладіть шматки риби в плоску глибоку посудину і залийте молоком. Залиште на 4-6 ч, щоб позбавити щуку від багна запаху. Крок 3 Хрін викладіть в сито і відіжміть (збережіть віджатий сік). У невеликій сковороді розтопіть масло, покладіть хрін і обсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до блідо-золотистого кольору, приблизно 4 хв. Зніміть з вогню. Крок 4 Змастіть маслом вогнетривку глибоку форму або сковороду з товстим дном, викладіть рибу, посоліть і поперчіть. Викладіть зверху обсмажений хрін і лавровий лист. Крок 5 Змішайте сметану з невеликою кількістю солі і перцю, а також з віджатим з хрону соком. Залийте сметаною рибу і тушкуйте на самому маленькому вогні під кришкою до готовності, приблизно 30 хв. Корисна порада

Якщо ви готуєте в сезон, можете використовувати свіжий корінь хрону & ndash; його потрібно очистити і натерти на дрібній тертці. Свіжий хрін віджимати не потрібно.

Господині на замітку

Цю страву можна приготувати в духовці.

0/5 (0 Reviews)