Швидка паска без глютену у шоколадно-горіхова глазурі

Ці швидкі паски не тільки без глютену, а й без вершкового масла і яєць. Коли будете готувати до них глазур, майте на увазі: чим гаряче глазур, тим більше тонким шаром вона ляже на випічку.

Інгредієнти

  • 200 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 г кукурудзяного борошна
  • 100 г рисової муки
  • 100 г картопляного крохмалю
  • 250 г кокосового молока + ще трохи для змащування
  • 100 г кураги
  • 150 г коричневого цукру мусковадо
  • 200 мл рослинного масла + ще трохи для змащування
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • насіння половини стручка ванілі
  • 5 г соди
  • 5 г солі
  • карамель для прикраси

Для глазурі:

  • 150 г темного шоколаду
  • 50 мл рафінованої олії
  • 250 г смаженого фундука

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У мисці змішайте всі сухі інгредієнти, крім соди. Додайте кокосове молоко і насіння ванілі, безперервно перемішуючи. Додайте рослинне масло, лимонний сік і соду. Перемішайте до однорідності. Залиште на 5-10 хв.

Крок 2 Дно 5-6 форм змастіть маслом. Тісто розділіть на 5-6 частин і розкладіть по формах, заповнюючи 3/4 обсягу. Змастіть верх паски молоком. Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці до повної готовності, 35-40 хв. Дістаньте з духовки, переставте форми на решітку і повністю остудіть.

Крок 3 Для глазурі 200 г горіхів подрібніть. Шоколад розтопіть на водяній бані. Порціями влийте масло, кожен раз перемішуючи до однорідності. Додайте горіхи і перемішайте. Облийте паски глазур’ю, прикрасьте горіхами і карамеллю; дайте застигнути.

0/5 (0 Reviews)