Крем з кураги – ось невеликий, але такий приємний секрет цієї смачної і ніжною сирної паски.
Інгредієнти
- сир ринковий – 1,5 кг
- цукор – 300 г
- мигдаль сирої – 200 г
- апельсини – 1 великий
- яйце (жовток) – 10 шт.
- сметана жирністю 42% – 150 г
- мармелад “апельсинові часточки” – 100 г
Для абрикосового крему
- курага – 100 г
- цукор – 70-80 г
- масло вершкове – 40 г
- лимон, тільки сік – половина
- яйце куряче – 1 шт.
покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Крок 1
сир укласти в вистелений марлею друшляк, поставити друшляк в миску, на сир помістити прес, відставити на 8 год. Курагу замочити на 8 год в 0,5 л води. Крок 2
Для крему поставити курагу з настоєм на невеликий вогонь, готувати 30 хв. Перекласти готову курагу без рідини в блендер, змолоти в пюре, при необхідності підливаючи по 1 ст. л. рідини. Крок 3
Закип’ятити воду у великій каструлі, встановити на каструлю жароміцних миску. Перекласти пюре з кураги в миску, додати цукор, масло, сік і подрібнену цедру лимона. Готувати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Крок 4
Зняти миску з парової лазні, додати збите яйце, перемішати, повернути на баню і готувати на мінімальному вогні до загусання, помішуючи. Остудити, тримати в холодильнику. Крок 5
180 г цукру всипати в холодну сковороду, повністю розтопити на маленькому вогні. Всипати мигдаль, перемішати, перекласти на дошку і відразу ж відокремити горіхи один від одного. Остудити, 3/4 мигдалю подрібнити. Крок 6
Віджатий сир протерти через сито. З апельсина теркою зняти цедру, віджати сік. Жовтки збити міксером з цукром, що залишився, цедрою і 2 ст. л. соку в світлу піну. Додати сметану, ще раз збити. Міксером збити масу з сиром. Додати нарізаний невеликими шматочками мармелад і подрібнений мигдаль, перемішати. Крок 7
10 однакових формочок або чашок вистелити марлею. Розкласти 2/3 сирної маси. Зробити в середині маси в кожної формочке поглиблення, покласти в нього по 1 ст. л. абрикосового крему. Закрити зверху залишилася масою. Загнути краю марлі, затягнути плівкою, прибрати в холодильник мінімум на 2 год. Крок 8
Вийняти за 30 хв. до подачі, перевернути на блюдо, прикрасити залишилися мигдалем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!