Паска з абрикосовим соусом

Крем з кураги – ось невеликий, але такий приємний секрет цієї смачної і ніжною сирної паски.

Інгредієнти

  • сир ринковий – 1,5 кг
  • цукор – 300 г
  • мигдаль сирої – 200 г
  • апельсини – 1 великий
  • яйце (жовток) – 10 шт.
  • сметана жирністю 42% – 150 г
  • мармелад “апельсинові часточки” – 100 г

Для абрикосового крему

  • курага – 100 г
  • цукор – 70-80 г
  • масло вершкове – 40 г
  • лимон, тільки сік – половина
  • яйце куряче – 1 шт.

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

сир укласти в вистелений марлею друшляк, поставити друшляк в миску, на сир помістити прес, відставити на 8 год. Курагу замочити на 8 год в 0,5 л води. Крок 2

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

Для крему поставити курагу з настоєм на невеликий вогонь, готувати 30 хв. Перекласти готову курагу без рідини в блендер, змолоти в пюре, при необхідності підливаючи по 1 ст. л. рідини. Крок 3

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

Закип’ятити воду у великій каструлі, встановити на каструлю жароміцних миску. Перекласти пюре з кураги в миску, додати цукор, масло, сік і подрібнену цедру лимона. Готувати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Крок 4

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

Зняти миску з парової лазні, додати збите яйце, перемішати, повернути на баню і готувати на мінімальному вогні до загусання, помішуючи. Остудити, тримати в холодильнику. Крок 5

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

180 г цукру всипати в холодну сковороду, повністю розтопити на маленькому вогні. Всипати мигдаль, перемішати, перекласти на дошку і відразу ж відокремити горіхи один від одного. Остудити, 3/4 мигдалю подрібнити. Крок 6

ВЕЛИКДЕНЬ з абрикосовим соусом

Віджатий сир протерти через сито. З апельсина теркою зняти цедру, віджати сік. Жовтки збити міксером з цукром, що залишився, цедрою і 2 ст. л. соку в світлу піну. Додати сметану, ще раз збити. Міксером збити масу з сиром. Додати нарізаний невеликими шматочками мармелад і подрібнений мигдаль, перемішати. Крок 7

10 однакових формочок або чашок вистелити марлею. Розкласти 2/3 сирної маси. Зробити в середині маси в кожної формочке поглиблення, покласти в нього по 1 ст. л. абрикосового крему. Закрити зверху залишилася масою. Загнути краю марлі, затягнути плівкою, прибрати в холодильник мінімум на 2 год. Крок 8

Вийняти за 30 хв. до подачі, перевернути на блюдо, прикрасити залишилися мигдалем.

0/5 (0 Reviews)