Пасхальне печиво з глазур'ю стане не тільки доповненням до основного святкового меню, а й воістину прикрасою вашого столу. А вже як зрадіють цьому кондитерському чуду діти, які просто обожнюють подібні кулінарні & laquo; жарти & raquo ;! Ще б пак: наше печиво зовні нагадує яєчню: цукрова глазур імітує білок, а половинки консервованих абрикосів & mdash; жовток. Забавно, красиво і дуже смачно. До речі, пасхальне печиво з глазур'ю можна використовувати в якості подарунка близьким, особливо якщо ви упакуєте його в симпатичну коробочку.
& nbsp;
Інгредієнти
- масло вершкове – 100 г плюс для змащування листа
- цукор – 6 ст. л.
- яйце куряче – 1 шт.
- молоко – 1 ст. л.
- борошно – 250 г плюс для розкочування тіста
- абрикоси консервовані, половинки
Для глазурі:
- пудра цукрова – 180 г
- сік лимонний – 3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати тісто пасхального печива з глазур'ю. Для цього вершкове масло розм'якшити і міксером збити з цукром. Продовжуючи збивати, додати яйце і молоко. Крок 2
Просіяти борошно через дрібне сито в миску. Поступово додаючи невеликими порціями, з'єднати з яєчно-масляною сумішшю. Замісити м'яке тісто. У разі необхідності можна додати ще трохи борошна. Крок 3
На злегка присипати борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною 5 мм. За допомогою форми вирізати з тіста кружки діаметром приблизно 6 см. Розігріти духовку до 180 ° С. Крок 4
Деко змастити маслом і застелити листом пергаменту. Викласти гуртки з тіста на деко. Поставити в духовку на 10-12 хв. Дати печінкою охолонути на деку протягом 15 хв., Потім перекласти його на решітку і повністю охолодити. Половинки абрикосів викласти на паперові серветки, дати обсохнути. Крок 5
Приготувати глазур для пасхального печива. У мисці змішати цукрову пудру з лимонним соком віночком до отримання білої маси однорідної консистенції. Крок 6
Змастити вийшла глазур'ю кожне печиво. У центр помістити половинку абрикосів. Дати глазурі повністю застигнути. Пасхальне печиво викласти на красиву тарілку і подати на стіл. Корисна порада
Зверніть увагу: консервованим абрикосів, якими ви будете прикрашати великодній печиво, повинні ґрунтовно обсохнути на паперових рушниках, інакше виділяється сироп буде розмочувати глазур.
До речі Щоб вершкове масло для тесту пасхального печива з глазур'ю стало м'яким і придатним для збивання, наріжте його маленькими кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!