Смачний паску & mdash; не просто кекс: це головний герой пасхального застілля, який є справжньою окрасою свята, гордість господині. Готується він, як в стародавні часи, досить довго, проте процес не вимагає ніяких надприродних умінь, крім терпіння і чисто фізичної роботи по ретельному вимішуванню тесту. Останнім точно не варто нехтувати, адже саме від нього залежить повітряна текстура майбутнього смачного паски. І ще пам'ятайте, що здобне дріжджове тісто не виносить протягів, тому перед початком приготування закрийте вікна у всіх приміщеннях квартири.
Інгредієнти
- борошно – 1 кг
- сіль – на кінчику ножа
- сухі дріжджі – 20 г
- ванільний цукор – 2 ст. л.
- молоко – 400 мл
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 200 г
- мелений мускатний орех- 1/2 ч. Л.
- терта цедра лимона – 3 ч. Л.
- світлий родзинки – 100 г
- волоські горіхи – 100 г
- цукати – 50 г
- білки – 3 шт.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> жовтки – 10 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для смачного паски. Борошно просійте з сіллю у велику каструлю. Додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте. Половину борошняної суміші викладіть в іншу ємність. Крок 2
У решту борошняну суміш додайте ванільний цукор і влийте тепле молоко. Ретельно вимісити, накрийте рушником і залиште тісто для паски в теплому місці на півтори години. Крок 3
Вершкове масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі. Яєчні жовтки збийте міксером з цукром до отримання світлої маси однорідної консистенції. Крок 4
Коли тісто підніметься, додайте в нього м'яке масло , жовткова суміш, що залишилася просіяне борошняну суміш, мускатний горіх і лимонну цедру. Добре вимісити тісто для паски, накрийте і залиште в теплому місці ще на 1 годину. Крок 5
Ізюм для паски промийте теплою водою. Чи не обсушуйте його, нехай він залишиться вологим! Горіхи і цукати порубати у велику крихту. Дві третини горіхів перемішайте з родзинками, цукатами і додайте в піднялося тісто. Крок 6
Білки збийте міксером в міцну піну і потім порціями введіть в тісто для смачного паски, перемішуючи в одному напрямку знизу вгору дерев'яною лопаткою. Крок 7 Тісто перекладіть в форми для пасок так, щоб вони були заповнені наполовину. Залиште на 30 хвилин. Посипте волоськими горіхами і випікайте 40 хвилин при 180 ° C. Потім нагрів зменшіть до 160 ° C. Випікайте паски ще 30 хвилин. Корисна порада
Смачний паску можна прикрасити дуже простий глазур'ю: розітріть цукрову пудру з лимонним соком (у пропорції 3: 1), розподіліть по верху остиглого вироби і дайте застигнути.
До речіЯкщо верх смачного паски почав сильно підрум'янюватися, накрийте його кружком фольги відповідного діаметру або пергаментом, змоченим холодною водою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!