Якщо ви раніше не готували паску, бо він у вас виходив: сухий, занадто солодкий, дуже прісний, і взагалі якщо ви вважали, що паску занадто складно готовітся- то ось вам рецепт соковитих сирного паски! Назва говорить сама за себе! Спробувати потрібно хоча б раз-можливо, саме цей рецепт буде записаний в вашу зошит & quot; найвдаліших рецептів & quot ;. Саме так, як він записаний зараз у мене:)
Паска x Інгредієнти
Для опари:
- молоко- 1/4 ст.
- борошно – 1 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- дріжджі свіжі – 20 г (або 8 г сухих дріжджів)
Для тіста:
- сир – 250 г
- вершкове масло – 50 г
- яйця – 2 шт.
- жовток – 1 шт.
- цукор – 2/3 ст.
- сіль – 2/3 ч. л.
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 2 ст.
- цукати, родзинки, сухофрукти – за смаком
Для прикраси:
- цукрова глазур, цукати, горіхи, кондитерські посипання
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Готуємо спочатку опару. Молоко підігріти до температури приблизно 37-40 градусів, розчинити в ньому цукор, дріжджі, додати борошно, перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на приблизно 15 хв. (Дріжджі повинні піднятися пухирчастої шапочкою). Тепле місце у мене-це духовка, яку я попередньо розігріваю до 50 градусів, потім вимикаю, залишивши палаючої лампочку. Саме там у мене завжди “зріє” тісто. Крок 2 Тісто для пасок я замішую в стаціонарному міксері. Звичайно, у кого такого міксера немає, то можна замішувати тісто і вручну дерев'яною ложкою, але тоді доведеться постаратися, тому що тісто виходить дуже в'язке. Крок 3 В чашу міксера кладемо 2 яйця, жовток і цукор і насадкою “віночок” добре збиваємо хвилини 3-4. Повинна вийти біла пухнаста маса. У яєчну суміш через сито перетерти сир (творог брати не занадто сухий, але і не м'який, а середній пастоподібної консистенції), влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор. Міняємо насадку на “весло” і змішуємо масу до однорідності. Важливо дуже добре перемішувати інгредієнти. Додати опару, що підійшла і знову добре перемішати. Просіяти в суміш борошно і цукати і знову все добре перемішати. У підсумку виходить липке, не дуже густе, але і не рідке, дуже в'язке тісто. Зазвичай у мене йде повних 2 ст. муки. Крок 4 Готуємо форми для пасок. Якщо це не одноразові паперові, а металеві, то змащуємо їх маслом. Викладаємо тісто на 1/2 висоти форми, накриваємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце. Тісто має піднятися мінімум в 2 рази. Може піти на це від 1,5 до 3 годин, залежить від дріжджів і від умов вистоювання. Крок 5 Випічка пасок. Духовку попередньо нагріти до 200 градусів. Ставимо форми з підійшли пасками в духовку на 10 хв. Потім температуру знижуємо до 180 градусів і випікаємо ще 30-60 хв. Час випічки залежить від розміру форми. Через 30 хв. почати перевіряти паски на готовність тестом на суху лучину. Якщо лучинка виходить з паски сухая- паска готова! Важливо не пересушити паски. І ще момент, якщо верхівка вже добре зарум'яниться, а паска ще не пропікся – накриваємо верхівку фольгою. Крок 6 Коли паска готова, витягуємо, охолоджуємо і прикрашаємо за бажанням. Я прикрасила один паску кольоровою глазур'ю, цукатами і горіхами. Другий паску – кольоровою глазур'ю і кондитерськими посипаннями. Повірте – це дуже смачний і нехлопотний рецепт паски. А краще не повірте, а перевірте! З наступаючим вас святом і смачних і добрих пасок 🙂
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!