СУДАК А-ЛЯ РАДЗИВІЛЛ

Судак за рецептом Радзивіллів (за мотивами рецепта з & laquo; Гастрономічного словника риби, крабів і мідій & raquo; 1898 роки) відомий з німецьких гастрономічних джерел. Він, як і інші рецепти, названі ім'ям цих вельмож, в німецьку кухню увійшов в першій половині XVI століття, коли представники цього роду стали князями Священної Римської імперії. Блюдо відноситься до австрійської імператорської кухні, тому що в ті час сучасна Австрія була важливою частиною Священної Римської імперії (династія Габсбургів з Австрії).

Інгредієнти

  • 1 судак вагою близько 1,5 кг
  • 100 мл молока
  • 2 жовтки
  • 60 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • по 1 великий морквині і цибулині
  • 1 бульба селери
  • по 1 кореню петрушки і пастернаку
  • 1 ріпка
  • 500-600 мл м'ясного бульйону
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Судака разрежьтевздовж по хребту, прорізаючи м'ясо до хребта. Ножицями з двох сторін обріжте хребет і вийміть його, підрізаючи м'якоть. Ще трохи прорежьте рибу по всій довжині і зріжте м'ясо, утворюючи кишеню. Зрізане м'ясо дрібно наріжте. Крок 2 Для соусу розтопіть 20 г масла. Додайте борошно і, помішуючи, прогрійте суміш. Додайте молоко і приготуйте соус. Остудіть. Крок 3 Додайте жовтки, збиті до однорідності з сіллю, і підготовлену м'якоть судака. Посоліть і поперчіть. Прогрійте суміш, щоб вона трохи загусла. Нафаршіруйте рибу. Перев'яжіть її кулінарною ниткою. Крок 4 Всі овочі наріжте довільно. Перекладіть у жароміцних форму. Посоліть і поперчіть. Залийте бульйоном. Покладіть судака. Крок 5 Запікайте в духовці при 160-180 ° С 30-40 хв., До готовності риби. Час від часу поливайте бульйоном. Крок 6 Коли риба буде готова, вийміть її з форми. Овочі перекладіть в сковорідку, додайте вершкове масло і готуйте ще 10 хв. Видаліть нитку. Рибу подавайте з овочами і соусом.

0/5 (0 Reviews)