Поєднання риби та тушкованої капусти популярно у жителів Німеччини та Угорщини
Інгредієнти
- 600 г філе судака на шкірі
- 500 г квашеної капусти
- 100 г Айвара або Лютениця (соус з печеного солодкого перцю)
- 4 середні картоплини
- 1 велика цибулина
- 5 гілочок петрушки
- 60 г вершкового масла
- 450 мл овочевого бульйону
- 1 ст. л. меленої солодкої паприки
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 цибулина шалот
- 1 зубчик часнику
- 200 мл рислінгу
- 250 мл рибного бульйону
- 150 мл жирних вершків
- 1 лавровий лист
- 4 ягоди ялівцю
- 1 ст. л. вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
1. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Картопля очистіть і наріжте дрібними кубиками. Крок 2
2. Розігрійте в сковороді 1 ст. л. вершкового масла і обсмажте цибулю до м'якості. Всипте паприку і смажте 1 хв., Потім додайте айвар і перемішайте. Покладіть в сковороду добре віджату капусту і картоплю. Приправте сіллю і перцем і влийте бульйон. Гасіть на повільному вогні 30 хв. Крок 3
3. Для соусу очистіть цибулю-шалот і часник і дрібно наріжте. Розтопіть в сотейнику 1 ст. л. вершкового масла і на середньому вогні обсмажте цибулю-шалот і часник до м'якості, не допускаючи зміни кольору. Влийте вино і доведіть до кипіння. Додайте вершки, лавровий лист і ягоди ялівцю і залиште на повільному вогні, поки соус не увариться наполовину. Посоліть і поперчіть. Крок 4
4. Розріжте філе судака на 4 порційних шматка. Приправте сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з оливковою олією і покладіть рибу шкірою вниз. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно 3 хв., Потім переверніть на іншу сторону і смажте ще 2 хв. Додайте в сковороду 1 ст. л. вершкового масла і дрібно нарізану петрушку і зніміть сковороду з вогню. Крок 5
5. Процідіть соус через дрібне ситечко, перелийте в чистий сотейник і доведіть до кипіння. Додайте вершкове масло і добре збийте соус віночком. Крок 6 6. Викладіть на тарілки тушковану капусту, на неї покладіть філе шкірою вгору. Полийте соусом і відразу ж подавайте. До речі
Замість Айвара можна додати запечений і дрібно нарізаний червоний солодкий перець.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!