СУДАК з тушкованою капустою І СОУСОМ З Рислінг

Поєднання риби та тушкованої капусти популярно у жителів Німеччини та Угорщини

 СУДАК з тушкованою капустою І СОУСОМ З Рислінг

Інгредієнти

  • 600 г філе судака на шкірі
  • 500 г квашеної капусти
  • 100 г Айвара або Лютениця (соус з печеного солодкого перцю)
  • 4 середні картоплини
  • 1 велика цибулина
  • 5 гілочок петрушки
  • 60 г вершкового масла
  • 450 мл овочевого бульйону
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 цибулина шалот
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл рислінгу
  • 250 мл рибного бульйону
  • 150 мл жирних вершків
  • 1 лавровий лист
  • 4 ягоди ялівцю
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 СУДАК з тушкованою капустою і СОУСОМ З Рислінг

1. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Картопля очистіть і наріжте дрібними кубиками. Крок 2

СУДАК з тушкованою капустою І соусом З Рислінг

2. Розігрійте в сковороді 1 ст. л. вершкового масла і обсмажте цибулю до м'якості. Всипте паприку і смажте 1 хв., Потім додайте айвар і перемішайте. Покладіть в сковороду добре віджату капусту і картоплю. Приправте сіллю і перцем і влийте бульйон. Гасіть на повільному вогні 30 хв. Крок 3

СУДАК з тушкованою капустою І соусом З Рислінг

3. Для соусу очистіть цибулю-шалот і часник і дрібно наріжте. Розтопіть в сотейнику 1 ст. л. вершкового масла і на середньому вогні обсмажте цибулю-шалот і часник до м'якості, не допускаючи зміни кольору. Влийте вино і доведіть до кипіння. Додайте вершки, лавровий лист і ягоди ялівцю і залиште на повільному вогні, поки соус не увариться наполовину. Посоліть і поперчіть. Крок 4

СУДАК з тушкованою капустою І соусом З Рислінг

4. Розріжте філе судака на 4 порційних шматка. Приправте сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з оливковою олією і покладіть рибу шкірою вниз. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно 3 хв., Потім переверніть на іншу сторону і смажте ще 2 хв. Додайте в сковороду 1 ст. л. вершкового масла і дрібно нарізану петрушку і зніміть сковороду з вогню. Крок 5

СУДАК з тушкованою капустою і СОУСОМ З Рислінг

5. Процідіть соус через дрібне ситечко, перелийте в чистий сотейник і доведіть до кипіння. Додайте вершкове масло і добре збийте соус віночком. Крок 6 6. Викладіть на тарілки тушковану капусту, на неї покладіть філе шкірою вгору. Полийте соусом і відразу ж подавайте. До речі

Замість Айвара можна додати запечений і дрібно нарізаний червоний солодкий перець.

0/5 (0 Reviews)