СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Відразу запишіть рецепт святкового рулету з лосося і збережіть його, адже стане в нагоді він вам ще не раз – це блюдо виграшно виглядає і на новорічному столі, і на званій вечері в честь дня народження, і на свято 8 Березня. Ця грандіозна закуска обов'язково привертає до себе увагу гостей & nbsp; і зникає зі святкового столу однією з перших.

Інгредієнти

  • великі філе лосося, по 450 г кожне – 2 шт.
  • філе камбали – 350 г
  • свіжозамороженої зелений горошок – 300 г
  • свіжий білий хліб без кірки – 250 г
  • молоко – 100 мл
  • білок – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гілочки петрушки – 2 шт.
  • щіпка мускатного горіха
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Морква очистити і відварити в киплячій підсоленій воді, 10 хв. Дати охолонути і нарізати кубиками завбільшки з горошину. В окремій каструлі відварити в киплячій воді зелений горошок, 6 хв. Відкинути на друшляк. Петрушку вимити, обсушити і розібрати на листочки. Дрібно нарізати їх. Крок 2

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Хліб розмочити в молоці. Філе камбали подрібнити блендером в пюре. Додати розмочений і злегка віджатий хліб, білок, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішати до однорідності. Покласти морквину, зелений горошок і петрушку. Ще раз акуратно перемішати, поставити в холодильник. Крок 3

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Зрізати з потовщеною частини одного філе поздовжній шматок шириною приблизно 3 см так, щоб спинка і черевце вийшли однакової товщини. Крок 4

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

На другому філе зробити на потовщеною частини вправо і вліво глибокий поздовжній надріз, не доходячи до краю 1,5 см. Розкрити цю частину, як показано на фото. В результаті має вийти три шматка – один великий, другий трохи менше і третій у вигляді товстого бруска. Крок 5

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Викласти по центру великого шматка половину приготовленої начинки, залишивши з кожного боку по 5 см вільними. Помістити на начинку брусок. Крок 6

СВЯТКОВИЙ Рулет З лосося

Зверху розподілити решту начинку, накрити меншим шматком риби. Підняти вільні краю нижнього філе і закріпити їх дерев'яними зубочистками. Змастити рулет маслом, загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200 ° С духовку на 35 хв. Дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник. Перед подачею зняти фольгу, видалити зубочистки і нарізати рулет порційними шматками.

0/5 (0 Reviews)