Сирна паска з курагою & mdash; один з можливих варіантів приготування цієї традиційної страви, в яке зазвичай кладуть родзинки. Ми перевірили цей рецепт в справі і переконалися, що така версія цілком має право на існування. По-перше, чисто зовні паска з курагою виглядає дуже ніжно, по-весняному. По-друге, приємна кислинка сушених абрикосів неймовірно гармонійно поєднується зі смаком сиру. Ну і по-третє, повірте, існують люди, які не люблять родзинки, тому їх інтереси теж варто враховувати! Якщо ж ви просто вирішили відійти від усталених стандартів і приготувати сирну паску з курагою, то розчаровані точно не будете. Варто спробувати!
& nbsp;
Інгредієнти
- ринковий жирний сир – 1 кг
- цедра 1 лимона
- курага – 150 г
- мед – 3 ст. л.
- вершки жирністю 22% – 100 мл
- ванільна цукрова пудра – 1,5 ст. л.
- цукор – 1 склянка
- коньяк – 2 ст. л.
- розтоплене вершкове масло – 100 г
- сметана – 100 г
- жовтки – 4 шт.
Для верхнього шару:
- сметана жирністю 40% – 100 г
- абрикосовий джем – 1 ст. л.
- полуниця і коктейльна вишня для прикраси
- вершки жирністю 35% – 100 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Сир для паски помістити в мішечок з 3-4 шарів марлі і підвісити на 2 ч, щоб стекла сироватка. Курагу вимити й обсушити, 10-12 штук відкласти для прикраси, решту замочити в коньяку. Крок 2
Вершки налити в кухлик. Додати мед, збиті жовтки і ванільну цукрову пудру. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, віночком, довести до кипіння. Варити 3-4 хв. Крок 3
Замочену в алкоголі курагу злегка віджати і нарізати гострим ножем невеликими кубиками або смужками. Лимонну цедру для начинки паски нарізати дуже тонкою соломкою. Крок 4
Сир два рази протерти через дрібне сито в миску. З'єднати з желтковой сумішшю, розтопленим вершковим маслом, цукром, сметаною, лимонною цедрою і курагою. Перемішати. Крок 5
Вистелити друшляк вологою і добре віджатою марлею, складеною в кілька шарів, залишивши свешивающиеся кінці. Викласти сирну масу, злегка віджати і закрити кінцями марлі. Зверху покласти тарілку і невеликий гніт. Помістити друшляк в миску, щоб сироватка могла вільно стікати на дно, і прибрати паску в холодильник на добу. Крок 6
Для верхнього шару збити вершки в міцну піну. Продовжуючи збивати, додати сметану і джем. Перекласти вийшов крем в кондитерський мішок. Викласти паску на тарілку сервіровки, марлю видалити. Корисна порада
Сирну паску з курагою можна прикрасити свіжими або сушеними фруктами, а також наструганний цедрою цитрусових. Відмінним варіантом декору також стануть маленькі різнокольорові яйця, приготовлені з марципанової маси.
До речі Сирна паска з курагою, прикрита вологою марлею, складеною вчетверо, відмінно збережеться в холодильнику протягом святкового тижня & mdash; якщо, звичайно, у вас вистачить сили волі розтягнути задоволення на такий довгий термін.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!