В пасці, яку я Вам пропоную приготувати, гармонійно поєднуються смаки вершково-ванільною і шоколадної сирних мас з волоськими горіхами і родзинками. Її завжди робила до свята моя бабуся, Бєлова Зінаїда Петрівна, і цей десерт для мене & ndash; одне з приємних спогадів дитинства. P. S. Хочу підкреслити, що, оскільки інгредієнти страви не піддаються тепловій обробці, вкрай важливо використовувати тільки якісні і дуже свіжі продукти і ретельно дотримуватися правил гігієни, щоб в готову паску не були мікроби. Тільки тоді вона буде добре зберігатися і порадує Вас і Ваших близьких.
- сир – 500 г щільного, жирного, солодкуватого на смак, натурального помірної вологості
- вершкове масло – 150 г (тільки з натуральних вершків)
- цукровий пісок – 110 г (бажано дрібного)
- натуральна ваніль – 1 стручок або натуральний ванільний цукор – 1 ч. ложка без гірки
- порошок какао – 4-8 г (необов'язково)
- очищені ядра волоських горіхів – 25 г
- темні родзинки без кісточок – 30 г
- коньяк – 25 мл (необов'язково)
- яйце – 1 середнє (вагою близько 62-65 г) – дуже свіже, без патьоків і тріщин (тому що використовується сирий жовток) (необов'язково)
- готова кондитерська посипання і готові прикраси з шоколаду (необов'язково)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Заздалегідь (за 2-3 години до приготування паски) вийміть 150 г вершкового масла з холодильника, щоб воно стало дуже м'яким, кремоподібним, або безпосередньо перед приготуванням розм'якшіть його в мікрохвильовці. Крок 2
Ізюм при необхідності переберіть, промийте теплою, а потім холодною водою з-під крана, на кілька хвилин залийте окропом, потім злийте останній через сито, а родзинки обсушити на паперовій серветці. Або (якщо Ви робите паску тільки для дорослих) залийте промиті родзинки коньяком, закрийте ємність з ним кришечкою або фольгою і залиште до вживання. Крок 5 Якщо Ви використовуєте в рецепті стручок ванілі, розріжте його гострим ножем навпіл і вийміть м'якоть. Додайте її до цукру. Миску для замісу паски, ложки і сито обдайте окропом з міркувань гігієни. Крок 6 Якщо Ви використовуєте в рецепті жовток, яйце ретельно вимийте теплою водою з милом, щоб прибрати забруднення і мікробів з його поверхні. Вручну або за допомогою сепаратора відокремте жовток від білка. Останній в рецепті не знадобиться. Ложкою розітріть жовток з цукром і м'якоттю стручка ванілі (або ванільним цукром), додайте розм'якшене вершкове масло. Крок 7
Якщо Ви готуєте паску тільки для дорослих, можете спробувати вимочити родзинки для неї в коньяку & ndash; останній додасть їй особливий алкогольний відтінок.
Господині на замітку
В цій пасці за оригінальним рецептом використовується сирий жовток яйця & ndash; для найкращого з'єднання всіх інших компонентів страви, а також для додання пасці особливої ніжності і бархатистості. Але якщо Ви боїтеся використовувати яйця без термічної обробки, можете жовток в паску не додавати. На її смак це особливо не позначиться.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!