Ця страва ми готуємо тільки раз в & nbsp; року, на Пасха. Тому для нього потрібно купити найкращі продукти: хороший домашній сир, найсвіжіше вершкове масло і & nbsp; ароматні сухофрукти.
Інгредієнти
- 1 стакан наповнювача за смаком (родзинки, цукати, горіхи, сухофрукти)
- 150 г вершкового масла
- 1 кг в міру жирного сиру
- 1 стручок ванілі
- 2/3 склянки цукру
- 200 г жирної сметани
- 3 яйця
- 50 мл коньяку (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Обшпарте горіхи і & nbsp; сухофрукти окропом. Обсушити паперовими рушниками. При & nbsp; бажанні сухофрукти можна полити коньяком і & nbsp; залишити для просочення на 1 & nbsp; ч. Крок 2 Розтопіть вершкове масло на повільному вогні. Розріжте стручок ванілі і & nbsp; вишкребіть насіння. Додайте в & nbsp; масло разом зі стручком і & nbsp; залиште на 10 & nbsp; хв. Крок 3 У великій мисці розітріть сир з & nbsp; цукром. Це зручно робити дерев'яною лопаткою або міксером на & nbsp; середньої швидкості. Додайте сметану, яйця і & nbsp; коньяк (за бажанням). Продовжуйте розтирати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Крок 4 Перелийте сирну масу в & nbsp; каструлю, додайте наповнювачі. Поставте каструлю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, нагрівайте, поки її температура не стане близько 40 & nbsp; ° С, трохи тепліше температури тіла. Дуже важливо не перегріти сирну масу, інакше утворюються крупинки. Якщо ви все робите правильно, маса стане гладкою, а & nbsp; по консистенції нагадуватиме згущене молоко. Зніміть каструлю з & nbsp; вогню. Дайте охолонути. Крок 5 Застелите форму для паски (або конусоподібної сито-друшляк) марлею в & nbsp; 4 & nbsp; шару і & nbsp; перелийте сирну масу. Загорніть краї марлі, поставте дощечку. Форму поместітев & nbsp; глибоку миску, зверху встановіть вантаж. Залиште мінімум на & nbsp; 8 & nbsp; ч & nbsp; в & nbsp; холодильнику. Періодично перевіряйте кількість сироватки в & nbsp; мисці і & nbsp; зливайте її. Крок 6 Готову паску переверніть на блюдо, видаліть бортики форми, зніміть марлю. Прикрасьте паску і & nbsp; подавайте до & nbsp; столу. До речіВарена паска & nbsp; & ndash; ідеальний варіант для тих, хто боїться вживати в & nbsp; їжу сирі яйця. Текстура у & nbsp; вареної паски дуже ніжна, шовковиста. Ароматизують її на свій смак: додайте ароматний лікер, цитрусових цедру або улюблений сироп.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!