ВЕЛИКДЕНЬ ШОКОЛАДНАЯ

В цьому році я вирішила разом зі своєю коханою сирної паскою більш традиційної приготувати ще й шоколадну, дуже вже хотілося поекспериментувати. Вийшло дуже навіть непогано. Спробуйте! З чашкою кави або чаю … немає слів!

Інгредієнти

  • 500 г сухого сиру (не менше 9% жирності),
  • 200 мл вершків 20% жирності,
  • 100 г вершкового масла,
  • 3 яйця,
  • 150 г цукру,
  • 150 г темного шоколаду,
  • ваніль,
  • лимонна цедра,
  • родзинки, цукати за смаком (я додала родзинки і журавлину).

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Сир протираємо через сито, розмішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Крок 2 Яйця збиваємо з цукром, ваніллю, вершками, з'єднуємо з сиром, ставимо на вогонь і доводимо до перших бульбашок при безперервному помішуванні. Крок 3 Шоколад розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з сирною масою. За смаком додаємо цедру лимона, цукати, родзинки. Крок 4 Викладаємо паску в застелену вологою серветкою форму і ставимо на холод під прес на добу. Потім дістаємо і прикрашаємо, можна навіть полити зверху ще порцією розтопленого шоколаду, у мене його, на жаль, не виявилося під рукою. От і все. Смачного!

0/5 (0 Reviews)