Смачний, пишний великодній хліб люблять у моїй родині. Додаю в нього цукати, родзинки, мак і поливаю цукровою глазур'ю.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- борошно пшеничне 6 ст.
- тепле молоко 1, 5 ст.
- дріжджі 25 г
- цукор 1 ст.
- яйце 4 шт.
- топлене масло 1/4 ст.
- родзинки 100 г
- цукати 100 г
- мак 2 ст. л.
- цукрова глазур, посипання кондитерська
- сіль 1/2 ч. л.
- ваніль, кардамон за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розвести опару на молоці, половині борошна і дріжджах, поставити її в тепло. 3 жовтки розтерти з цукром, сіллю і приправами. Після того як опара підійде, в неї слід покласти жовтки, вбити яйця, що залишилися, і влити олію, додати все борошно і гарненько вимісити і залишити на 3-4 години, щоб тісто підійшло. Потім потрібно знову вимісити і поставити в тепле місце на 2 години. Після тісто розділити на кілька частин і розкласти по формах. 3 частини залишити. Розкачати на дошці, розподілити по тесту родзинки, згорнути тісто в рулет. Крок 2
Решта теж розкачати, в одну рапределіть цукати, в іншу – мак. Теж згорнути рулетом. Крок 3
Викласти в форму і залишити на півгодини, щоб трохи піднялося. Випікати в розігрітій духовці при 190 градусах до готовності. Крок 4
Готовий хліб повністю остудити і прикрасити цукровою глазур'ю і посипкою. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!