ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ з родзинками, МАКОМ і цукатами

Смачний, пишний великодній хліб люблять у моїй родині. Додаю в нього цукати, родзинки, мак і поливаю цукровою глазур'ю.

 ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ з родзинками, МАКОМ і цукатами

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно пшеничне 6 ст.
  • тепле молоко 1, 5 ст.
  • дріжджі 25 г
  • цукор 1 ст.
  • яйце 4 шт.
  • топлене масло 1/4 ст.
  • родзинки 100 г
  • цукати 100 г
  • мак 2 ст. л.
  • цукрова глазур, посипання кондитерська
  • сіль 1/2 ч. л.
  • ваніль, кардамон за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ з родзинками, МАКОМ і цукатами

Розвести опару на молоці, половині борошна і дріжджах, поставити її в тепло. 3 жовтки розтерти з цукром, сіллю і приправами. Після того як опара підійде, в неї слід покласти жовтки, вбити яйця, що залишилися, і влити олію, додати все борошно і гарненько вимісити і залишити на 3-4 години, щоб тісто підійшло. Потім потрібно знову вимісити і поставити в тепле місце на 2 години. Після тісто розділити на кілька частин і розкласти по формах. 3 частини залишити. Розкачати на дошці, розподілити по тесту родзинки, згорнути тісто в рулет. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ З РОДЗИНКАМИ, МАКОМ і цукатами

Решта теж розкачати, в одну рапределіть цукати, в іншу – мак. Теж згорнути рулетом. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ З РОДЗИНКАМИ, МАКОМ і цукатами

Викласти в форму і залишити на півгодини, щоб трохи піднялося. Випікати в розігрітій духовці при 190 градусах до готовності. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ З РОДЗИНКАМИ, МАКОМ і цукатами

Готовий хліб повністю остудити і прикрасити цукровою глазур'ю і посипкою. Смачного!

0/5 (0 Reviews)