ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з родзинками

Паска з родзинками в наш час готують з великою кількістю яєць, цукру, масла і прянощів. А адже & nbsp; спочатку ця випічка була зовсім не такою & laquo; розкішної & raquo; і більше нагадувала звичайний хліб. У дохристиянські часи щось подібне готували навесні в честь початку землеробських робіт, і частина пасок розсіювали в поле, щоб закликати багатий урожай. Пізніше їх пекли вже з думкою про воскресіння Христа: випічка символізувала перемогу життя над смертю. Поступово паски ставали все смачніше і нарядно, з'являлися нові рецепти, в тому числі з родзинками, один з яких ми пропонуємо вам перевірити на практиці прямо зараз.

Інгредієнти

  • борошно – 1 кг
  • сухі дріжджі – 22 г
  • молоко – 400 мл
  • ванільний цукор – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 200 г
  • жовтки – 10 шт.
  • цукор – 200 г
  • коньяк – 2 ст. л.
  • мелений мускатний горіх – 1/2 ч. Л.
  • мелений кардамон – 1/2 ч. Л .
  • дрібна морська сіль-1 ч. л.
  • терта лимонна цедра – 3 ч . л.
  • цукати – 2 ст. л.
  • родзинки – 100 г
  • білки – 3 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Підготуйте інгредієнти для тесту паски з родзинками. Борошно просійте в миску через дрібне сито і змішайте з сухими дріжджами. Молоко налийте в кухлик і підігрійте приблизно до 35 ° C. Крок 2 Для опари частина борошна з дріжджами викладіть у велику каструлю. Додайте ванільний цукор і влийте 250 мл молока. Перемішайте віночком, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Крок 3 Потім додайте в опару для тіста паски 200 г борошняної суміші і ретельно перемішайте. Знову накрийте рушником і залиште в теплому місці ще на 1 ч. Опара повинна піднятися. Крок 4 Вершкове масло розтопіть і дайте охолонути. Жовтки розітріть з цукром і сіллю. Влийте розтоплене масло і коньяк. Перемішайте і з'єднайте з піднявся тестом для паски. Крок 5 Всипте борошно, що залишилося (1 ст. Л. Відкладіть), мелені прянощі, сіль, лимонну цедру. Додайте молоко з ковша. Вимісити тісто для паски і приберіть в тепле місце на 1 годину. Крок 6 Цукати і родзинки перемішайте зі столовою ложкою борошна. Тісто для паски обомніте. З'єднайте з родзинками і цукатами. Окремо збийте білки і швидко перемішайте з тестом. Крок 7 Тісто розкладіть по підготовлених форм для пасок і залиште на 30 хвилин для підйому. Духовку нагрійте до 180 ° C. Випікайте паски 40-45 хвилин. Потім нагрів зменшіть до 160 ° C. Випікайте паски з родзинками ще 30 хвилин. Корисна порада

Форми для пасхальних & nbsp; пасок & nbsp; з родзинками можна вистелити промасленим папером для випічки і присипати невеликою кількістю борошна (зайву стряхнути). Якщо вони мають хороше антипригарне покриття, то ніяка передпідготовки не потрібно.

До речі

Форми для пасок з родзинками слід наповнювати тестом не більше ніж на половину висоти, так як воно підніметься під час вистоювання і потім & mdash; в процесі випікання.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)