Великодній плов або затікі плав – & nbsp; рис з родзинками. Ця страва зі значенням: білий рис & ndash; символ людства і родзинки & ndash; повірили в Спасителя християн. Цікаво, що слово & laquo; затік & raquo; по-вірменськи & ndash; це не тільки Пасха, а й сонечко, забарвлення якої нагадує рис з вкрапленнями родзинок. І родзинки повинен бути світлим, щоб було красиво
Інгредієнти
- 700 г рису для плову
- 100 г топленого масла
- 100 г кураги
- 100 г чорносливу
- 100 г великого білого родзинок без кісточок
- 100 г мигдалю
- 1 ст. л. меду
- 70 г вершкового масла
- мелена кориця і гвоздика за бажанням
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Промитий рис засипте в киплячу підсолену воду і варіть до стану, коли він зовні вже м'який, а всередині ще твердий. Відкиньте рис на друшляк. Крок 2 Мигдаль на пару годин залийте окропом і очистіть від шкірки. Сухофрукти промийте в гарячій воді. Розтопіть топлене масло і, коли воно почне закипати, викладіть в нього фрукти і мигдаль. Обсмажуйте фрукти в маслі на невеликому вогні, помішуючи, поки фрукти не почнуть набухати. Змішайте мед з 1 ст. л. води, залийте фрукти з мигдалем, додайте гвоздику і корицю і ще хвилин 5 дайте фруктам пропаритися під кришкою. Крок 3 В неглибокій, але широкій каструлі розтопіть вершкове масло. Викладіть в неї 2-3 ст. л. рису, добре перемішайте. Потім викладіть залишився рис, сухофрукти з мигдалем і прогрівайте 3-4 хв., Постійно помішуючи. При подачі, за бажанням, можете присипати плов меленою корицею. Корисна порада
Спробуйте приготувати такий плов з дикого рису & ndash; вийде не тільки красиве, але і дуже корисна страва.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!