Заливне з фаршированої МОВИ

Холодець з фаршированого мови – блюдо безсумнівно святкове, навіть парадне. Потрудитися доведеться, але витрачені зусилля повернуться вам захопленням гостей, які будуть спочатку милуватися, а потім і смакувати цю приголомшливу закуску.

 заливне з фаршированої МОВИ

Інгредієнти

  • чорні або зелені оливки без кісточок – 100 г
  • желатин – 4 ст. л.
  • вершки жирністю 15% – 100 мл
  • сіль, перець горошком
  • цибулина – 1 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яловичий язик вагою близько 2 кг – 1 шт.

Для начинки:

  • адигейський сир – 100 г
  • часник – 2 зубчики
  • оливки без кісточок – 100 г
  • варена морква – 1 шт.
  • нарізана петрушка – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 заливне з фаршированої МОВИ

Цибулю і моркву очистити. Мова вимити, покласти в каструлю, залити гарячою водою і довести до кипіння. Зняти піну, покласти овочі і варити 3 ч. За 20 хв. до готовності додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Крок 2

заливне з фаршированої МОВИ

Часник очистити і роздавити. Сир нарізати маленькими кубиками. Морква і оливки подрібнити, змішати з бринзою, часником і зеленню. Крок 3

заливне з фаршированої МОВИ

Готовий мову помістити під струмінь холодної води і зняти шкіру. Бульйон процідити. Желатин замочити в 5 ст. л. бульйону на 15-20 хв. Коли желатин набубнявіє, з'єднати його з бульйоном і прогріти (але не кип'ятити) до повного розчинення. Влити 100 мл бульйону в прямокутну форму і поставити в холодильник на 20 хв. Крок 4

заливне з фаршированої МОВИ

Зробити на внутрішній стороні мови поздовжній надріз, вирізати середину, дрібно її нарізати і додати до начинки. У розріз вкласти приготовану начинку, притиснути руками. Крок 5

заливне з фаршированої МОВИ

Форму з бульйоном вийняти з холодильника. Оливки розрізати на половинки і рівномірно розподілити, вдавлюючи в застиглий шар. Крок 6

заливне з фаршированої МОВИ

бульйон змішати з вершками, посолити за смаком. Влити в форму з оливками тонкий шар білого бульйону, поставити в холодильник на10 хв. Потім укласти зверху фарширований мову, залити білим бульйоном і поставити в холодильник до повного застигання.

0/5 (0 Reviews)