Заливне з язика

Холодець з мови вважається святковим блюдом. Його можна зробити порційних: залити в силіконові формочки для випечкм кексів або в заздалегідь приготовлені заготовки з яєчної шкаралупи.

 заливне з язика

 заливне з язика

Інгредієнти

  • свіжі яєчні білки – 2 шт
  • гвоздика бутони – 3-4 шт
  • лавровий лист – 1 шт
  • сіль, перець горошком
  • желатин в гранулах – 4 ст. л.
  • яловичий язик – 1,2 кг
  • селера кореневої – 50 г
  • цибулина – 1 шт
  • маслини без кісточок – жменю
  • петрушка – 2 кореня
  • зелень петрушки
  • яйця зварені круто – 6 шт
  • морква – 1 шт
  • морква відварена – 1 шт

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

заливне з язика

Мова покласти в каструлю, залити гарячою водою і довести до кипіння. Зняти піну, додати очищені цибулю, моркву, петрушку і селеру. Варити 3 ч. За 20 хв. до закінчення варіння додати лавровий лист, гвоздику, перець горошком і сіль. Крок 2

заливне з язика

Готовий мова помістити під струмінь холодної води і, починаючи з товстого кінця, зняти шкіру. Повернути в каструлю з бульйоном і ще раз довести до кипіння. Дати охолонути, потім нарізати на тонкі скибочки. Крок 3

заливне з язика

Бульйон процідити через сито. Желатин залити 4 ст. л. бульйону, перемішати і відставити на 15-20 хв. Коли желатин набубнявіє, з'єднати його з бульйоном і прогріти (але не кип'ятити) до повного розчинення. Крок 4

заливне з язика

Приготувати відтягнення. Білки розтерти вінчиком з невеликою кількістю холодного бульйону. Додати в каструлю з бульйоном, розмішати і варити на дуже маленькому вогні 15 хв. Потім процідити бульйон з желатином через сито, остудити при кімнатній температурі. Крок 5

заливне з язика

В форму налити тонкий шар желе і поставити в холодильник на 5 хв. Варену моркву і яйця нарізати кружальцями. Маслини розрізати навпіл. На желе укласти яйця, петрушку, маслини, зверху – скибочки мови. Залити желе і поставити на холод до застигання.

0/5 (0 Reviews)