Ця індичка з ежевечним соусом має право називатися грузинської, бо приготовлена з традиційними для цієї кухні травами і приправами, включаючи & quot; обов'язкові & quot; хмелі-сунелі і кінзу. А подається з грузинськими ж соліннями – Гурійський капустою, маринованими часником і перцем.
Інгредієнти
- 1 ціла індичка вагою приблизно 4 кг
- топлене масло
- 2 ст. л. хмелі-сунелі
- коричневий цукор
- морська сіль середнього помелу
- грузинські соління (Гурійская капуста, маринований часник, мариновані перці) і свіжа зелень для подачі
для ожинового соусу:
- 400 г ожини
- 300 г кислого зеленого винограду
- 150 г волоських горіхів
- 1 зелений перець чилі
- 1 великий пучок кінзи з корінцями
- 4 зубчики часнику
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Почніть готувати за добу до подачі. Замочіть тушку в соленаде і залиште в холодному місці на 24 год. Крок 2 Для ожинового соусу замочіть кінзу з корінцями в холодній воді на 15 хв. Потім розберіть низ на окремі стебла (де вони переходять в корінці) – там ховається пісок. Ретельно промийте. Порубати кинзу і очищений часник, складіть в блендер. Додайте інші інгредієнти соусу, влийте 100 мл холодної питної води і збийте соус до однорідності. Зберігайте в холодильнику до подачі. Крок 3 Вийміть індичку з соленада і дайте стекти всій воді. Обсушити індичку паперовими рушниками зовні і зсередини, натріть хмелі-сунелі, змастіть маслом. Крок 4 Зв'яжіть ніжки індички кулінарним шпагатом, а крила подверніте «попід пахви». Розігрійте духовку до 230 ° С. Покладіть індичку на решітку, що стоїть в листі, грудкою вниз, ще змастіть маслом і поставте форму в нижню третину духовки на 30 хв. Потім зменшіть температуру до 140 ° С і запікайте 1 ч. Крок 5 Переверніть індичку, змастіть соками з форми. Поверніть в духовку, запікайте ще 1 год 20 хв., Раз в 10 хв. поливаючи соками з форми. Перед обробленням дайте індичці «відпочити» на блюді 20 хв., Уклавши зверху лист фольги, але не кутаючись її. Крок 6 Потім обробити індичку на порційні шматки. Подавайте з ожиновим соусом, свіжою зеленню і соліннями. До речі
Ожинний соус можна зробити значно гостріше, додавши пару червоних чилі або від 1 ч. Л. до 2 ст. л. азіатського соусу шрірача.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!