ЗАЛИВНИЙ ШВИДКИЙ ПИРІГ З МОЛОДИЙ білокачанної капусти, кропу і яйцем

Це хороший і правильний пиріг. Його можна їсти в холодному і гарячому вигляді, собівартість у нього досить низька і його зможе приготувати навіть початківець. А ще інгредієнти для нього доступні і всім зрозумілі: молода капуста, яйця, кріп і тісто на основі кефіру й сметани.

 ЗАЛИВНИЙ ШВИДКИЙ ПИРІГ З МОЛОДИЙ білокачанної капусти, кропу і яйцем

Інгредієнти

Для начинки

  • 450-500 г молодої білокачанної капусти
  • невеликий пучок кропу
  • трохи свіжого чебрецю і кінзи
  • 3 яйця, зварених круто
  • сіль, мелений чорний перець

для тесту

  • 160 г вершкового масла + 15 г для форми
  • 200 мл кефіру
  • 200 мл сметани жирністю від 20%
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 280 г борошна
  • 1.5-2 ч.л. розпушувача
  • панірувальні сухарі для підготовки форми
Для прикраси

  • кунжут

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь нашатковану капусту злегка обсмажити на маленькому вогні на сухій сковороді, додати нарізану зелень кропу, кінзи і чебрецю, посолити, поперчити, дати трохи охолонути і додати нарізані кубиками варені яйця. Це буде начинка. Крок 2 Вершкове масло розтопити, перемішати з кефіром і сметаною, додати цукор і сіль. Яйця збити окремо і обережно влити в отриману масу. Вийде рідке тісто. Борошно перемішати з розпушувачем і повільно всипати в рідке тісто, безперервно помішуючи, краще міксером. Змішати до однорідного стану. Крок 3 Форму для випічки діаметром 24-25 см змастити маслом і злегка присипати сухарями. Влити в форму половину тіста, викласти начинку і рівномірно розподілити її по тесту. Влити тісто, розрівняти. Крок 4 Поставити в заздалегідь розігріту духовку і випікати до готовності при температурі 200 ° С (можна спочатку випікати на режимі – «низ» 10-15 хвилин, а потім «верх і низ» до готовності). Готовність перевірте паличкою або сірником – вставлена ​​в центр готового пирога залишається сухою. Крок 5 Вийняти пиріг з духовки і дати йому трохи охолонути, 20 хв. Якщо хочете м'яку скоринку, накрийте зверху рушником, якщо хрустку – накривати не потрібно! Остиглий пиріг викласти пиріг на тарілку або блюдо, прикрасити кунжутом. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

0/5 (0 Reviews)