Це хороший і правильний пиріг. Його можна їсти в холодному і гарячому вигляді, собівартість у нього досить низька і його зможе приготувати навіть початківець. А ще інгредієнти для нього доступні і всім зрозумілі: молода капуста, яйця, кріп і тісто на основі кефіру й сметани.
Інгредієнти
Для начинки
- 450-500 г молодої білокачанної капусти
- невеликий пучок кропу
- трохи свіжого чебрецю і кінзи
- 3 яйця, зварених круто
- сіль, мелений чорний перець
для тесту
- 160 г вершкового масла + 15 г для форми
- 200 мл кефіру
- 200 мл сметани жирністю від 20%
- 2 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 2 яйця
- 280 г борошна
- 1.5-2 ч.л. розпушувача
- панірувальні сухарі для підготовки форми
- кунжут
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Заздалегідь нашатковану капусту злегка обсмажити на маленькому вогні на сухій сковороді, додати нарізану зелень кропу, кінзи і чебрецю, посолити, поперчити, дати трохи охолонути і додати нарізані кубиками варені яйця. Це буде начинка. Крок 2 Вершкове масло розтопити, перемішати з кефіром і сметаною, додати цукор і сіль. Яйця збити окремо і обережно влити в отриману масу. Вийде рідке тісто. Борошно перемішати з розпушувачем і повільно всипати в рідке тісто, безперервно помішуючи, краще міксером. Змішати до однорідного стану. Крок 3 Форму для випічки діаметром 24-25 см змастити маслом і злегка присипати сухарями. Влити в форму половину тіста, викласти начинку і рівномірно розподілити її по тесту. Влити тісто, розрівняти. Крок 4 Поставити в заздалегідь розігріту духовку і випікати до готовності при температурі 200 ° С (можна спочатку випікати на режимі – «низ» 10-15 хвилин, а потім «верх і низ» до готовності). Готовність перевірте паличкою або сірником – вставлена в центр готового пирога залишається сухою. Крок 5 Вийняти пиріг з духовки і дати йому трохи охолонути, 20 хв. Якщо хочете м'яку скоринку, накрийте зверху рушником, якщо хрустку – накривати не потрібно! Остиглий пиріг викласти пиріг на тарілку або блюдо, прикрасити кунжутом. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!