ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Дуже смачне, корисне і дуже просте в приготуванні блюдо. Стейки лосося запікаються в духовці, а потім додаються в вершково – овочеву суміш. Незважаючи на всю свою простоту приготування, блюдо буде доречним і на святковому столі.

 ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

 ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Оливкова настрій x Інгредієнти

  • стейк лосося 2 шт.
  • цукіні молоді 2 шт.
  • оливкова олія 3 ст.л.
  • біле сухе вино 100 мл
  • вершки 10% 200 мл
  • горошок зелений свіжий 80 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> лимонний сік 1 ст.л.

  • цибуля 1 шт.
  • цукор 0,5 ч.л.
  • кріп 0,25 пучок (а)
  • зелень петрушки за смаком г
  • сіль за смаком г
  • перець чорний мелений за смаком г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Стейки лосося обполоснути холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Присолити. Крок 2

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

На дно форми для запікання покласти кілька гілочок кропу. Потім укласти стейки лосося, скропити оливковою олією і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Через зазначений час стейки лосося готові. Крок 3

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

цукіні нарізати товстими кружальцями. Крок 4

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Сковороду – гриль розігріти, змастити оливковою олією і обсмажити цукіні. Ступінь підсмажування залежить від вашого смаку. Крок 5

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

В іншій сковороді розігріти оливкову олію. Викласти в сковороду нарізану пір'ям ріпчасту цибулю. Додати цукровий пісок і припустити цибулю до прозорості. Крок 6

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні в ВЕРШКОВОМУ соусі

Потім влити в сковороду біле сухе вино і дати прокипіти суміші близько 1 хвилини. Крок 7

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ з цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Потім влити вершки, додати столову ложку лимонного соку, сіль, перець за смаком. Дати суміші тільки закипіти і відразу викласти в соус обсмажені цукіні і зелений горошок. Крок 8

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні В ВЕРШКОВОМУ соусі

Акуратно перемішати (або просто потрясти сковороду) і вимкнути вогонь. Крок 9

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ З цукіні в ВЕРШКОВОМУ соусі

Запечений лосось викласти в сковороду і зверху полити його соусом. За бажанням можна прикрасити готову страву шматочками лимона і зеленню (у мене петрушка). Запечений лосось з цукіні в вершковому соусі готовий. Господині на замітку

Для приготування цієї страви можна використовувати заморожений зелений горошок. Попередньо розморожувати його не варто.

0/5 (0 Reviews)