АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

ароматний кекс з апельсиновою цедрою і щедро присмачений шоколадом. Це дуже смачна, злегка волога випічка, особливо хороша на 2-3 день, так як шоколад оберігає кекс від висихання і сприяє його подальшого дозрівання.

 АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

 АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

Їстівні валентинки x Інгредієнти

  • цукор 150 г
  • борошно пшеничне 250 г
  • крохмаль 50 г
  • масло вершкове 200 г
  • цедра апельсина 1 шт.
  • яйце куряче (середні) 5 шт.
  • розпушувач тесту 2 ч.л.
  • шоколад темний 250 г
  • вершки (жирність 10-20%) 150 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

З добре вимитого апельсина зняти цедру, додати її в м'яке вершкове масло і почати збивати. Крок 2

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

У процесі збивання додавати поступово весь цукор і яйця (по одному – все). Крок 3

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

з'єднати пшеничне борошно, крохмаль, розпушувач тіста, просіяти. Додавати по 1 ст ложці борошна в збиту масу, акуратно перемішати тісто до однорідності. Крок 4

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

Прямокутну форму для кексу застелити папером для випічки (боки і дно). Викласти тісто, розрівняти. Випікати в духовці близько години при температурі 180-200 градусів. Готовий кекс охолодити повністю на решітці, прикривши серветкою. Кекс завжди тріскається, це нормально. Крок 5

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

Для приготування глазурі шоколад поламати на шматочки, залити вершками, розтопити на низькому вогні до повного розчинення при постійному помішування. Крок 6

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

кекс розрізати уздовж навпіл, потім кожну частину розрізати ще на 3 частини, всього – 6 довгих смужок кексу. Намазати смужку кексу розтопленим шоколадом, зверху покласти наступну, намазати і т. Д. Збирати потрібно таким чином, щоб не порушити первісний вигляд кексу. Крок 7

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

Зібраний кекс закріпити по периметру кулінарною ниткою на час, поки не схопиться шоколад. Крок 8

АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС В ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ

Звільнити кекс від кулінарної нитки, покрити верх і боки глазур'ю. Залишити в холодильній камері на ніч – до повного застигання. Кекс добре ріжеться, не розвалюється.

0/5 (0 Reviews)