ароматний кекс з апельсиновою цедрою і щедро присмачений шоколадом. Це дуже смачна, злегка волога випічка, особливо хороша на 2-3 день, так як шоколад оберігає кекс від висихання і сприяє його подальшого дозрівання.
Їстівні валентинки x Інгредієнти
- цукор 150 г
- борошно пшеничне 250 г
- крохмаль 50 г
- масло вершкове 200 г
- цедра апельсина 1 шт.
- яйце куряче (середні) 5 шт.
- розпушувач тесту 2 ч.л.
- шоколад темний 250 г
- вершки (жирність 10-20%) 150 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З добре вимитого апельсина зняти цедру, додати її в м'яке вершкове масло і почати збивати. Крок 2
У процесі збивання додавати поступово весь цукор і яйця (по одному – все). Крок 3
з'єднати пшеничне борошно, крохмаль, розпушувач тіста, просіяти. Додавати по 1 ст ложці борошна в збиту масу, акуратно перемішати тісто до однорідності. Крок 4
Прямокутну форму для кексу застелити папером для випічки (боки і дно). Викласти тісто, розрівняти. Випікати в духовці близько години при температурі 180-200 градусів. Готовий кекс охолодити повністю на решітці, прикривши серветкою. Кекс завжди тріскається, це нормально. Крок 5
Для приготування глазурі шоколад поламати на шматочки, залити вершками, розтопити на низькому вогні до повного розчинення при постійному помішування. Крок 6
кекс розрізати уздовж навпіл, потім кожну частину розрізати ще на 3 частини, всього – 6 довгих смужок кексу. Намазати смужку кексу розтопленим шоколадом, зверху покласти наступну, намазати і т. Д. Збирати потрібно таким чином, щоб не порушити первісний вигляд кексу. Крок 7
Зібраний кекс закріпити по периметру кулінарною ниткою на час, поки не схопиться шоколад. Крок 8
Звільнити кекс від кулінарної нитки, покрити верх і боки глазур'ю. Залишити в холодильній камері на ніч – до повного застигання. Кекс добре ріжеться, не розвалюється.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!