Баранина з картоплею по-французьки для святкового столу. & Nbsp; У картоплі дофінуа, який по суті є гратеном, можна використовувати не червона цибуля, а порей & ndash; так вийде ніжніше. А для посилення прянощі додайте в соус паприку.
Інгредієнти
- 1 лопатка молодого баранчика (1-1,5 кг)
- 2 ст. л. діжонськой гірчиці
- 1 зубчик часнику
- 50 г свіжих трав (чебрецю, петрушки, розмарину)
- цедра 1 лимона
- оливкова олія
- зелений салат для подачі
- сіль, мелений чорний перець
- 1,2 кг картоплі
- 100 г молодого шпинату
- 1 велика червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 5-7 гілочок свіжого чебрецю
- 150 г тертого пармезану
- 300 мл молока
- 300 мл вершків жирністю від 30%
- 50 г вершкового масла + ще трохи для форми
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- 1 лавровий лист
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Баранину зачистите від плівок, обсушити. Посоліть і поперчіть з усіх боків. Крок 2 Змішайте в мисці дрібно рубаний часник, трави (тільки листя), цедру лимона, гірчицю і трохи оливкового масла. Щедро змастіть баранину з усіх боків цією сумішшю і залиште маринуватися в холодильнику на 12 год. Дістаньте за 2 год до того, як будете її готувати, вам якраз вистачить часу, щоб приготувати картоплю. Крок 3 Для картоплі розтопіть вершкове масло в сотейнику на слабкому вогні, додайте тонко нарізаний червоний лук, листя чебрецю і млоїте, періодично помішуючи, поки цибуля не стане прозорим і м'яким, 15 хв. Додайте дрібно нарізаний часник, половину пармезану і шпинат. Перемішайте, прогрійте до стану, коли шпинат «подвянет», і зніміть з вогню. Крок 4 Тим часом прогрійте в широкій каструлі або сотейнику молоко з вершками на середньому вогні. Посоліть, поперчіть, додайте дрібку мускатного горіха і лавровий лист. Крок 5 Наріжте картоплю ножем або за допомогою терки-мандоліни кружальцями завтовшки 3-5 мм і лопаткою, щоб не поламати скибочки, перекладіть їх в сотейник з молоком і вершками. Варіть 7 хв. Потім зніміть з вогню і видаліть лавровий лист. Крок 6 Змастіть маслом форму для запікання і викладіть в неї скибочки картоплі і лук зі шпинатом акуратними шарами (знизу повинен виявитися цибулю, зверху – картопля). Влийте молоко з вершками. Присипте сиром, що залишився і запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 45 хв., Картопля повинна покритися рум'яною сирною скоринкою. Вийміть картоплю з духовки і збільшити температуру до 220 ° С. Крок 7 М'ясо щільно загорніть в пергамент і обв'яжіть мотузкою або шпагатом. Викладіть на решітку, поставте на середній рівень духовки і запікайте 20 хв. Зменшіть температуру до 150 ° С і залиште м'ясо в духовці ще на 2 год. Крок 8 За 10 хв. до того як вийняти баранину з духовки, на нижню полицю поставте картопля. Потім вийміть баранину, перекладіть м'ясо на блюдо і дайте 10 хв. відпочити. Крок 9 Зніміть пергамент, наріжте баранину порційними шматками. Подавайте з нарізаним на шматки картоплею дофінуа і зеленим салатом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!