Імбирний-лимонного маффіни з ГЛАЗУРЬЮ

Ці легкі зі всіх точок зору кексики & ndash; безсмертне винахід не італійської мафії, як може здатися. Насправді їх придумали в XI столітті у Франції & ndash; і з тих пір продовжують ніжно любити у всьому світі

Інгредієнти

  • імбир корінь – 4 см
  • розпушувач – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • великий лимон – 1 шт
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 3 склянки
  • йогурт натуральний – 300 мл
  • масло вершкове – 200 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігріти заздалегідь духовку до 200 ° С, деко встановити в середній частині духовки. Крок 2 Змішати борошно, розпушувач, соду, сіль. Крок 3 Ножем для чищення овочів зрізати цедру лимона, нарізати її шматочками довільної форми (повинно вийти приблизно чверть склянки цедри), подрібнити її разом з кубиками імбиру і 1/4 склянки цукру в комбайні або блендері. Крок 4 Збити розм'якшене вершкове масло з цукром, що залишився до пишності. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця, потім – лимонно-імбирним суміш. Потім в кілька прийомів поперемінно додавати суміш сухих інгредієнтів і йогурт. Тісто не слід збивати занадто активно. Крок 5 Змастити формочки для маффінів рослинним маслом, рівномірно розподілити тісто. Випікати до золотистого кольору, 20-25 хв. Остудити на решітці. Крок 6 Приготувати глазур: розтерти цукрову пудру з лимонним соком. За допомогою кисті нанести глазур на ще теплі маффіни.

0/5 (0 Reviews)